2025.11.05. - Imre

Töltött borjúszegy

Hozzávalók: 1 kilónyi borjúszegy, 1 áztatott, facsart zsemle, 1 csésze mélyhûtött borsó, 1 tojás, 1 csésze apróra vágott gomba, 3 kanál olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem.
A szegyet felszúrjuk, kicsontozzuk. A gombát és a borsót 1 kanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk a petrezselymet, összekeverjük a zsemlével, sózzuk, borsozzuk, és a szegybe töltjük. A nyílást bevarrjuk, megsózzuk. Egy tepsiben megforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a húst, majd a sütõben mérsékelt tûzön, kevés víz hozzáadásával, sûrûn locsolva pirosra sütjük. Tálalás elõtt fél órát pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Jó étvágyat!