2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Töltött borjúszegy

Hozzávalók: 1 kilónyi borjúszegy, 1 áztatott, facsart zsemle, 1 csésze mélyhûtött borsó, 1 tojás, 1 csésze apróra vágott gomba, 3 kanál olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szegyet felszúrjuk, kicsontozzuk. A gombát és a borsót 1 kanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk a petrezselymet, összekeverjük a zsemlével, sózzuk, borsozzuk, és a szegybe töltjük. A nyílást bevarrjuk, megsózzuk. Egy tepsiben megforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a húst, majd a sütõben mérsékelt tûzön, kevés víz hozzáadásával, sûrûn locsolva pirosra sütjük. Tálalás elõtt fél órát pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!