rss
  • Szójaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg szója, 10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), 2 dkg vöröshagyma, 1 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 dl tejföl (12 %-os), 20 ml étolaj, 1 g szójafûszer, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kevés ecet, kevés zellerzöldje, kevés fûszerpaprika.

    A szóját elõzõleg beáztatjuk. Feltesszük fõni, megsózzuk, és beletesszük a babérleveleket. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk.

    Hozzáadjuk a már megtisztított, apró kockákra vágott vegyes zöldséget, liszttel megszórjuk, beletesszük az átpaszírozott fokhagymát, és a tûzrõl levéve fûszerpaprikát, szójafûszert teszünk hozzá. Vízzel felengedjük, és mindezt a megpuhult szójához öntjük. Jól elkeverjük, ízesítjük ecettel, majd dúsítjuk tejföllel. Tálaláskor megszórjuk friss zellerzöldjével.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pizza quattro stagioni

    Hozzávalók: 10 dkg mozzarella, 40 dkg paradicsom konzerv, 1 ek articsóka, 1 ek gomba (friss), 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg tonhal (olajos), 5-6 ek extra szûz olíva olaj, 1-2 csipet só, 1-2 csipet bors (õrölt), 80 dkg pizza tészta.

  • Narancsdzsem

    Hozzávalók: 10db narancs, 1db nagy citrom, 1db grépfrút, 1 csomag Quittin cukortakarékos zselésítõ, kb 1kg cukor a narancs édességétõl függõen, 4dl víz.

  • Spagetti carbonara

    A tésztát fõzd ki. Közben a gépsonkát vágd keskeny csíkokra és készítsd el a sajtmártást. A felolvasztott margarinnal csinálj világos rántást, majd a tûzrõl levéve lassan öntsd fel a forró tejjel, s keverd simára.

  • Almás húscipó

    Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 2 savanykás, közepes nagyságú alma, fél citrom reszelt héja, 1 késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál porcukor, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, só.

  • Virslis kiflik

    Virslis kiflikAz élesztőt egy kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatom. A virsli kivételével a többi hozzávalót összegyúrom, és ha jó az élesztő azt is beledolgozom. Közepes keménységűnek kell lenni a tésztának. Langyos helyen addig kelesztem, amíg a duplájára nem nő. A virsliket félbe vágom. Ha megkelt a tészta elfelezem, és kinyújtom 5 mm vastagra, és kb. 20 cm szélesre. 20 csíkot vágok belőle és beletekerem a húsz fél virslit. Sütőpapíros tepsibe teszem, lekenem a tetejét tojással, és megszórom sajttal és szezámmaggal. Kelesztem még 15 percet és megsütöm.

  • Pirított burgonya

    Mindennapi, de azért általánosan kedvelt étel minden formában a burgonya. Ez a körzet a legegyszerûbbekhez tartozik.

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;

  • Boros pulykasült almával

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.

  • Gyümölcsleves

    2 dl vizet 1 evõkanál kristálycukorral 1-2 szem szegfûszeggel, körömnyi fahéjdarabkával és kis szelet citromhéjjal felforralunk (1 évesnél, kisebb babáknál csak cukorral).

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg darálthús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 köteg petrezselyem, majoranna, oregánó, só, bors, barna rizs vagy 20 dkg zöldbab, fûszerpaprika, provence-i fûszerkeverék, rozmaring, 10 dkg füstölt sajt, 4 db paradicsom.

  • Gombás bélszínszelet

    Hozzávalók: 4 szelet bélszín, 1 fej hagyma, 2,5 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 ek. vaj, fél citrom leve, só, bors, 25 dkg gomba, liszt, vaj, 0,5 l erõleves, fél pohár bor.

  • Energiasaláta

    Elkészítés:
    Az öntethez valókat tegyük egy edénybe, és hagyjuk ott kb. 15 percig, hogy a fokhagymaolaj kioldódjon. Közben a zöldségeket tisztítsuk meg, daraboljuk fel és keverjük össze egy nagy tálban. Az öntetben a fokhagymát bökjük villára, és ezzel a 'fokhagymás' villával jól keverjük össze a nyersanyagokat. Távolítsuk el a fokhagymát, öntsük az öntetet a salátára és jól keverjük el.

  • Alma bundában

    5 dl langyos tejbe 1 ek cukrot teszünk, és 2 dkg élesztõt morzsolunk. Adunk hozzá egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, hogy jó sûrû palacsintatészta legyen.

  • Tejfölös karfiolleves

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej karfiol
    - 2 nagy sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 fej hagyma
    - 1 pohár tejföl
    - pici olaj
    - 1 kanál liszt
    - 1 tojás sárgája
    - ételízesítõ
    - só

  • Kapros cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves(leveskockából is lehet)

  • Gyümölcsök joghurtba rejtve

    Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, 4 lap zselatin, 15 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg friss vagy befõtt gyümölcs, 1/2 dl víz.

  • Ananászos pulyka

    Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg pulykamell, 5 evõkanál liszt, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 10 dkg trappista sajt, 4 evõkanál olaj, 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 3 dl tejszín.

  • Szilveszteri lencsekrokett

    Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl étolaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg finom liszt, 1 csipet szerecsendió, 2 db tojássárgája, 1 db vöröshagyma, 2 db babérlevél, ízlés szerint só, 10 dkg vörös lencse, 50 dkg burgonya.

  • Karfiolos zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, karfiol, 2 paradicsompaprika, 1 cukkíni, só, 5 dkg margarin, 1 teáskanál chili, kömény, õrölt koriander, zöld és fekete szemes bors, cayenne-i bors.

  • Hagymás rostélyos

    A rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a széleit átvagdossuk és húsverõvel vékonyra kiverjük. Törött borssal meghintjük, leöntjük olajjal és félóráig állni hagyjuk.