Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: Másnap a sütõt 160 C-fokra (gázsütõ 1. fokozat) elõmelegítjük. Az egyik hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, tepsibe tesszük, rátesszük a húst, kevés vizet öntünk alá és a sütõben kb. 1 órát sütjük. Sütés közben gyakran megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával (ettõl lesz piros és ropogós a bõre), és ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen a tepsi. Ha bõre ropogós, a hús puha, akkor készült el.
A burgonyát alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk. Sütõben, 20- 25 percig sütjük, úgy, hogy egyszerre készüljön el a hússal. A lencsét leöblítjük, és annyi vízben, hogy bõven ellepje, feltesszük fõni. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a másik fej tisztított hagymát, és kb. 20-25 perc alatt puhára fõzzük. Közben csíkokra vágjuk a szalonnát, és a pórét. Megpirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a pórét, megfuttatjuk. Ha megpuhult a lencse, kidobjuk a hagymát, leöntjük a levét, és összeforgatjuk a szalonnás póréval. Belekeverjük a mustárt, a mézet, az ecetet, valamint az elkészült sült szaftját is. Tálalásnál a lencsét melegen tesszük a hús mellé. A snidlinget leöblítjük, elkeverjük a tejföllel. A burgonyát kibontjuk, bevágjuk, kissé szétnyitjuk, és a snidlinges tejföllel leöntjük. Szintén a húshoz kínáljuk.
Jó étvágyat!