rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Angol karácsonyi sütemény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 22 dkg margarin, 22 dkg cukor, 22 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 ek.rumaroma, 2 vaníliás cukor, csipet só, 1/2 csomag sütõpor, 20 dkg aszalt gyümölcs,esetleg mogyoró,dió keveréke aprítva.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A hozzávalókat robotgéppel a gyümölcsök kivételével alaposan kikeverem,majd hozzávegyítem az aprított aszalt gyümölcsöt és magvakat.

    Vajazott kuglóf vagy õzgerinc formában sütöm gázsütõ 5-6 fokozatán. Ha megsült,kifordítom a formából és vaníliás porcukorral gazdagon meghintem.

    Jó étvágyat hozzá!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkini főzelék

    Cukkini főzelékA cukkiniket meghámozzuk, megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra összevágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra összevágott kaprot, az összezúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk egy teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk. Majd utána már tálalhatjuk is.

  • Zöldségkrémleves

    Hozzávalók: friss vegyes zöldség (kb. fél kg, fõleg sárgarépa), késhegynyi curry, 1 teáskanál só, 2 db babérlevél fél csokor petrezselyem, 1 evõkanál tárkonyecet, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Csülök egytál

    Hozzávalók: 2 csülök, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 vöröshagyma, bors, szerecsendió, só.

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Áfonyás máktorta

    Hozzávalók:
    3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula;

  • Gombócos leves

    Hozzávalók:

    - 2 fej vöröshagyma
    - fél kg burgonya
    - 1 ek olaj
    - 1 ek pirospaprika
    - 1 db paprika
    - 1 db paradicsom
    - 1 db leves kocka
    - 1 mk egész fûszerkömény
    - 1 db tojás
    - fél kg liszt
    - 1 ek vaj
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliás cukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

  • Bőséges zöldséges ragu

    Bőséges zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát, és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsózzuk, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és tálalható. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - személyenként legalább két tojás
    - 1 pohár 12%-os tejföl
    - 1 tubus majonéz
    - 1 doboz csemege kukorica
    - kevés fehérbors
    - 1 kávéskanál magvasmustár
    - néhány medvehagyma levél

  • Tatáros melegszendvics

    Hozzávalók: pirítós, tatár, reszelt sajt.

  • Őszi sütőtök leves

    Őszi sütőtök levesA hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott sütőtököt és répát, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sóval, borssal, ételízesítővel ízlés szerint fűszerezzük. Ha puhára főttek a zöldségek, akkor merőkanállal mixerbe tesszük (a levét nem szükséges, de akár az is felhasználható) és tejjel felöntve összeturmixoljuk. Annyi tejet adagolunk hozzá, hogy még sűrű állagú maradjon. A végén visszatesszük a tűzre, amíg ismét forrni nem kezd. Tálalás előtt igény szerint cukor, vagy tejszín adható hozzá.

  • Töltött kenyér

    Egy franciakenyeret elfelezünk, kivesszük a belsejét úgy, hogy csak a héja maradjon.

  • Citromhab

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 dl friss citromlé, 1 dl friss lime (zöld citrom) lé, 3 teáskanál édesítõszer, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília-aroma, 3 dl tejszín, mentalevelek, pisztácia és fél narancs a díszítéshez.

  • Rokfortos-körtés madársaláta

    Hozzávalók: két nagyobb körte 15 deka rokfort sajt, egy marék dió, egy csomag madársaláta, olívaolaj, balzsamecet.

  • Tiramisu banánosan

    Hozzávalók:

    - 4 tojássárgája
    - 8 evõkanál porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 40 dkg mascarpone
    - 5 dl tejszín
    - 25 db babapiskóta
    - 1 csésze kakaóital
    - 2 db banán

  • Tésztával töltött sült paprika

    Tésztával töltött sült paprikaA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Hosszában félbevágjuk a paprikákat, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük. Kicsumázzuk, majd lobogó vízben 6-8 perc alatt puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra helyezzük. A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint haraphatóra (al dente) főzzük. Jól lecsöpögtetjük, és félretesszük. Felverjük a tojásokat a sajttal, a mustárral, a tejjel, a metélőhagymával és a majoránnával vagy az oregánóval együtt.

  • Bábolnai burgonyaleves

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 csokor petrezselyem, 1/2 fej vöröshagyma, só, törött bors, burgonya, majoránna, tejföl.

  • Joghurtos leves

    Hozzávalók:

    - 2 dl joghurt
    - 1 liter zöldségleves vagy húsleves, ami készülhet leveskockából
    - 5 dkg vaj, vagy Rama
    - 5 dkg liszt
    - 5 db fodormentalevél
    - só
    - ételízesítõ
    - õrölt fehérbors
    - csemege pirospaprika

  • Kapros-túrós zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöld színû ceruzabab, 50 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 2 csokor friss kapor, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...