rss
  • Rántott harcsaszelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg harcsa (tisztított), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

    A harcsát kétcentis szeletekre vágom, besózom és 1 óra hosszat állni hagyom. Utána lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. Hasábburgonyát és tartármártás-t adok mellé.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtszószos karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg makaróni tészta
    - 1 kis vagy közepes fej karfiol

    A sajtszószhoz:

    - 1 evõkanál liszt
    - fél liter tej
    - 1 tojás
    - 1 evõkanál vaj
    - 10-15 dkg reszelt trappista sajt
    - 2-3 lap lapka sajt
    - 1 kávéskanál bors
    - só

  • Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók

    Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, õrölt bors.

  • Párolt káposzta

    A káposztát vékony szálakra vágjuk, besózzuk, és 1 óra hosszat állni hagyjuk. A sóból kicsavarjuk, az olajban rózsaszínûre pirított reszelt hagymával együtt, törött borssal ízesítve, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb 1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

    A mártáshoz: fél kg gyümölcs (alma, körte, birs), 1 dl fehér bor, ízlés szerint cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Fahéjas fánk

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárga, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, fahéjas porcukor, csipetnyi só;

  • Négysajtos mártás

    Hozzávalók: 7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors.

  • Ínyenc krumplifozelék

    Hozzávalók: 60 dkg tisztított krumpli (nem szétfövo fajta), 2 dl tejföl, 3 evokanál olaj, 1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller és 1 evokanál vágott petrezselyem), 1 evokanál vegeta, 1 evokanál paradicsompüré, 1 pici fej vöröshagyma, kevés só, csipetnyi porcukor, csipetnyi törött fehér bors;

  • Brokkolis-tejszínes tészta

    A brokkolit margarinon megpároljuk, enyhén sózzuk, annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje. Teszünk bele egy kevés zúzott fokhagymát, vagy fokhagymakrémet, és az egészet összeturmixoljuk.

  • Madridi leves

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, negyed tyúk, 25 dkg kolbász, 1 kis füstölt sertéscsülök, 1 kis borjúcsülök, 50 dkg sárgarépa, 1 kg burgonya, 1 kis fej kelkáposzta, 1 zellergumó, 15 dkg cérnametélt (száraz tészta), 6 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál só, 1 teáskanál törött bors, 1 teáskanál sáfrányos szeklice.

  • Banános kakaótorta

    Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 18 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütõpor, 3 dkg kakaó, 3 banán, tetejére porcukor.

  • Bourbon Highball Cola

    Egy koktélospohárba sok jeget teszünk, hozzáadjuk a whiskeyt és a citromszeletet, majd felöntjük a colával.

  • Sonkás rakott zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab (lehetõleg sárga hüvelyû), 20 dkg fõtt sonkaféle, 2 tojás, 3 dkg margarin, 1 púpozott evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 3 dl tej.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 ek tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, 1 mk currypor, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Birsalmakrémleves sütõtökösen

    Hozzávalók:

    - 2 db birsalma
    - 30 dkg sütõtökpüré
    - cukor
    - 1-2 teáskanál vanília-aroma
    - méz
    - õrölt fahéj
    - reszelt citromhéj
    - gyömbér
    - 2 dl fehérbor
    - 2 dl tejszín
    - 1 l víz

  • Karácsonyi habkarikák

    Hozzávalók (55 db): 4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor, 80 ml víz.

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Barackkal töltött gombóc

    Barackkal töltött gombócA főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadunk 5 dkg zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. Miután feljönnek a víz felszínére a gombócok, még további 3-5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kiemeljük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

  • Gombás saláta

    Hozzávalók: 1 kg sütõtök, közepes darab friss gyömbér, 1 chili paprika, 1 zöldcitrom, 5 dl almaecet, 40 dkg cukor, 1 egész fahéjrúd, 50 dkg gombafej, 1 ág kakukkfû, só, darált bors, 1 fej saláta, 2-3 evõkanál olívaolaj

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Töksaláta mustárral

    Hozzávalók: 80 dkg kemény húsú tök, 7,5 dkg friss torma, 2 db birsalma, 5 dl fehér borecet, 6,5 dl almabor, 20 dkg barna nádcukor, só, 7,5 dkg mazsola, 2 evõkanál szemes bors, 4-5 babérlevél, 4,5 dkg mustármag.