2024.04.25. - Márk

Amerikai karácsonyi sütemény

Hozzávalók a díszítéshez: mogyoró dió, mandula.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mázhoz: 20 dkg étcsokoládé vagy bevonó-massza.

A tésztához: 2 evõkanál kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 tojásfehérje, 6 tojássárgája, 10 dkg liszt, 10 dkg puha vaj vagy sütõmargarin, 12,5 dkg cukor, 10 dkg dióbél, 10 dkg félédes csokoládé.

A csokoládét kis darabokra törjük, és kis lábasban, forró vízfürdõben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihûlni. A dióbelet durvára aprítjuk. A vajat vagy sütõmargarint habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, és az egészet jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a durvára vágott diót. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és a krémhez adjuk.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük. Az egész masszát simára dolgozzuk. A sütõt elõ kell melegíteni 180°C-ra (gázsütõben 3-as fokozat), a tésztát egy 20-szor 30-as sütõlemezre kenjük, amit kizsíroztunk vagy kisütõmargarinoztunk, vagy kibéleltünk sütõpapírral, és kb. 45 percig sütjük. Ha megsült a tészta, kiborítjuk, és hagyjuk kihûlni. A süteményt bevonjuk a felolvasztott tortabevonóval, és feldíszítjük tetszés szerint. A tésztát kockára vágva tálaljuk. A brownie-t jól záródó dobozban tároljuk, illetve csomagoljuk be alufóliába, mert egyébként könnyen kiszáradnak.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!