2025.11.07. - Rezsõ

Füstölt hallal töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 20 dkg füstölt hal, 20 dkg majonéz, 1 evõkanál joghurt, néhány szál petrezselyem.
A tojásokat a szokásos módon keményre fõzzük. Hosszában kettévágjuk, a sárgáját kiemeljük. A füstölt hal bõrét lehúzzuk, a gerincet kiemeljük, a húst villával kissé összetörjük. A halhúst és a tojássárgáját együtt ledaráljuk.

A kapott krémet 1-2 kanál majonézzel és a joghurttal jól kikeverjük. A krémet jó púposan a tojások üregeibe töltjük, majd kézzel megformázzuk úgy, hogy egész tojásnak tûnjenevõkanál Tálra helyezzük, majonézzel leöntjük és friss petrezselyemlevelekkel díszítjük.

Jó étvágyat!