rss
  • Burgonyás kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

    A lisztbõl és a tojásból - ha szükséges, kevés víz hozzáadásá­val - tésztát gyúrunk. Kb. 30 percig pihentetjük, majd vé­konyra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát szikkadni hagyjuk. A szikkadt tésztát ízlésünknek megfelelõ méretû kockára vág­juk. A megtisztított, apró kockára vágott hagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, majd a tûzrõl levéve megszórjuk pi­rospaprikával.

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára, fõzzük. A megfõtt burgonyát leszûrjük, burgonyanyomón vagy villa segítségével puhára törjük, és összekeverjük az elkészített hagymás zsírral vagy olajjal. A tésztát sós vízben kifõzzük, leszûrjük, lecsöpögtetjük, és az ízesített burgonyával alaposan összekeverjük. Forrón tálal­juk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mogyoró puding

    Sütõcsõben pirítunk 12.1/2 deka mogyorót s héjától tiszta kendõvel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül s ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal bekent lapra, vagy tányérra öntjük.

  • Rántott tüdõ gombóckák

    Hozzávalók: 30 dkg sertéstüdõ, 2 db egész tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, 1 késhegynyi szerecsendió-reszelék, ízlés szerint só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Fûszeres krumplifõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.

  • Sajtos virslifalatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 1 púpozott ek liszt, 1 csapott mk törött bors, ízlés szerint só.

  • Palotai bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycsont, 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg bárányhús, 1,5 l csontlé, 3 g tárkony, 1 g kakukkfû, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 cl tárkonyecet, só;

  • Szójás saláta

    Forrázzon le 10 dkg szójacsírát, csapassa le hideg vízzel, és hagyja lecsepegni.

  • Sztrapacska (szlovák étel)

    Hozzávalók: 3-4 nagyobb szemû krumplit lereszelünk - teszünk bele 1 db tojást - és annyi lisztet keverünk bele, amennyit felvesz, lényeg az, hogy laza nokedlitésztát kapjunk - és ne feledjük megsózni!

  • Black Russian

    Keverõpohárban, jéggel készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás, kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Hagymával fõtt tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 2 fej hagyma, legalább 5 fej hagyma vörös, külsõ héja, só;

  • Bíboros mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Hagymás káposzta

    Hozzávalók: 1/2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1/4 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.

  • Kaszinó tojás

    Hozzávalók 20 db-hoz: 10 tojás, 1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár, ízlés szerint majonéz, majoranna, aki szereti bazsalikom, kakukkfû, fehér bors, só.

  • Egyszerû cukormáz

    Hozzávalók: 250 g porcukor, 1-2 evõkanál víz.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Paradicsomos-sajtos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg friss paradicsom, 20 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1-1 mokkáskanálnyi õrölt fekete bors és currypor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.

  • Szarvastokány erdei gombával

    Hozzávalók:

    600 g szarvas lapocka, 150 g vöröshagyma, 8 cl olaj, 30 g paradicsom püré, 2 g kakukkfû, 2 dl száraz vörösbor, 120 g vargányagomba, 120 g rókagomba, 2 db babérlevél, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 dl tejfõl, 30 g liszt, só, õrölt bors

  • Mustáros kakasmell

    Hozzávalók:

    1 kakas melle (kb. 60-80 dkg), só, 3 dl olaj, 6 ek. mustár, 1 késhegynyi bors, 4-5 szegfûszeg, 2 kis fej vöröshagyma

  • Hússaláta oroszosan

    Hússaláta oroszosanA tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és delikátos vízben puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágjuk. A sertéshúst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. A megfőtt burgonyát, a kihűtött sertéssültet, és négy darab főtt tojást a többi hozzávalóhoz hasonlóan csíkokra vágjuk. A saláta összetevőit egy tálba tesszük, és a majonézzel elkevert tejföllel jól átforgatjuk. Tálaláskor befedhetjük a maradék szeletelt főtt tojással.

  • Barackos joghurt torta

    Hozzávalók: 50 dkg tejszín, 2 dl joghurt, 20 dkg sárgabarack, 3 dkg Porcukor, 6 cl zselé (olvasztott), 1 db piskóta, 40 dkg sárgabarack, 1 dl zselé.