2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Cappuccino fagylalt

Hozzávalók: 1 doboz (2,5 g) zselatin, 1 dl hideg víz, 4-5 dl tejszín (felvert), 4-5 dl "half and half" (fele-fele arányú tej-tejszín keverék), 1 dl méz, 1 dl presszókávé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zselatin lágyabbá, simábbá teszi a jégkrém állagát, ám el is hagyható anélkül, hogy az ízek megváltoznának, de a desszert állaga így is krémszerû marad.

Oldjuk fel a zselatint a hideg vízben, teljes feloldódásig, és a maradék hozzávalókat keverjük hozzá, míg az egész egynemû nem lesz. Öntsük a keveréket a fagylaltos edénybe vagy a fagylaltgépbe és a használati utasítás szerint készítsünk belõle fagylaltot. Ezután legalább 2 óra hosszat (de jobb, ha tovább) fagyasszuk. Kb. 2-2,5 liternyi fagylaltot kapunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!