2025.11.02. - Achilles

Cappuccino fagylalt

Hozzávalók: 1 doboz (2,5 g) zselatin, 1 dl hideg víz, 4-5 dl tejszín (felvert), 4-5 dl "half and half" (fele-fele arányú tej-tejszín keverék), 1 dl méz, 1 dl presszókávé.
A zselatin lágyabbá, simábbá teszi a jégkrém állagát, ám el is hagyható anélkül, hogy az ízek megváltoznának, de a desszert állaga így is krémszerû marad.

Oldjuk fel a zselatint a hideg vízben, teljes feloldódásig, és a maradék hozzávalókat keverjük hozzá, míg az egész egynemû nem lesz. Öntsük a keveréket a fagylaltos edénybe vagy a fagylaltgépbe és a használati utasítás szerint készítsünk belõle fagylaltot. Ezután legalább 2 óra hosszat (de jobb, ha tovább) fagyasszuk. Kb. 2-2,5 liternyi fagylaltot kapunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!