2025.10.29. - Nárcisz

Borjú zöldborsóval töltve

Hozzávalók: borjúszegy, tölteni való 1 kg.
Töltelék: 10-10dkg zöldborsó, spárga, gomba, 1/2 csomó petrezselyem, 2 db tojás, 2 db zsemle, 1,5 dl tej, 10 dkg zsír.

Elkészítéshez: 15 dkg Zsír, 1-2 késhegynyi só.

A tölteni való borjúszegyet megmossuk, bõven felfeszítjük, és besózzuk. Ez alatt párolunk külön-külön zöldborsót, spárgát, gombát, petrezselymet. Ha kész, teszünk bele tejben áztatott, jól kifacsart zsemlét, két nyers tojást, kis sót, jól összekeverjük, és a húst megtöltjük, bevarrjuk, zsírban puhára pároljuk és pirítjuk. Felszelve tálaljuk.

Jó étvágyat!