rss
  • Kapris húspogácsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

    A húst megmossuk, letörülgetjük, és az ecetes uborkával együtt ledaráljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejfölt, a tojást, a kapribogyó levét, a burgonyapelyhet, a szardellapasztát, a fûszereket, az összevágott kaprit és a reszelt sajtot.

    Az egészet addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Nedves kézzel apró pogácsákat formálunk a masszából, majd lisztbe mártjuk és a 170 fokra felhevített olajba tesszük. 6-8 perc alatt pirosra sütjük, lecsöpögtetjük róla az olajat, és dárdácskákat vagy fogvájót beleszúrva, salátával bélelt tálra tesszük. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkecomb Hegedûs-módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 2 evõkanál mazsola, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál konyak, 1 tojássárga, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál tejföl, ízlés szerint só, a bundázáshoz 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa;

  • Finom sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés hús, 1 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 cl konyak, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tej, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, fehérbors õrölt.

  • Csokis-joghurtos kuglóf

    Csokis-joghurtos kuglófHabosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét és Ramát, a joghurtot, végül a sütőporos lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot. Mindezt óvatosan sima masszává keverjük. A masszát beleöntjük a kikent kuglófsütőbe és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük 180 °C fokon. Ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Hozzávalók: tortabevonó csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 5 dl natúr joghurt, 45 dkg finomliszt, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg étcsokoládé, 35 dkg kristálycukor, 4 db tojás, 25 dkg margarin.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Ananászos-kókuszos kuglóf

    Hozzávalók 18 szelethez: 50 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg porcukor, 1 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 1,2 dl tej, 2 evõkanál rum, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál kakaó, csipetnyi só.

  • Sült pulykacomb marssalával

    Hozzávalók: 2 db 75 dkg-os pulykacomb, 1 dl marsala (vörös likõrbor,) 1 dkg szarvasgomba, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál kukoricaliszt, 1 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Laskagomba leves

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

  • Bácskai csirkemell leves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.

  • Lecsó

    Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna. Zöldségek: három nagy fej hagyma, 1kg zöldpaprika, 1kg paradicsom Egyéb: Egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Almás lepény

    Almás lepényAz almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 5 percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. Kis lángra rátesszük, hozzáadjuk a cukrot és megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk, picit lágy lesz a tészta és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kettéosztom, kilisztezett tepsibe rakjuk, erre kevés zsemlemorzsa kerül (vagy van aki grízt szór rá, hogy az alma leves ne áztassa fel a tésztát), majd erre a kicsvart alma és erre rá a másik tészta. Megszurkálom villával, megkenem a tojásfehérjével és lassú tűznél 40 percig sütöm

  • Falshal

    Hozzávalók: 0.5 kg darált csirkemell, 2 marék zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 tojás, só, bors, leveszöldség.

  • Colbert-vaj

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 citrom leve, 1-1 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem és tárkony, 1 evõkanál sülthúslé, só, törött bors.

  • Császárszalonnás paradicsomos tészta

    Hozzávalók:

    - 10 dkg felcsíkozott császárszalonna
    - 25 dkg tészta
    - pár szem koktélparadicsom
    - só
    - bors
    - 2 evõkanál paradicsomsûrítmény
    - 1 közepes fej hagyma felcsíkozva

  • Szilvakrémleves almásan elkészítve

    Szilvakrémleves almásan elkészítveA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

  • Barackos - narancsos - gyömbéres muffin

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 1 kk sütõpor, 1 kk szódabikarbóna, 15 dkg cukor, csipetnyi só, 1 -2 kk friss gyömbér reszelve, 2 narancs leve és reszelt héja, 150 ml joghurt, 6 dkg vaj megolvasztva, 2 tojás, 10 dkg aszalt barack apróra vágva.

  • Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

    Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.

  • Ukrán tojás

    Kívülrõl teljesen úgy néz ki, mint egy félbevágott fõtt tojás, de mégis más. Hozzávalók: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, csipet só.

  • Újházy tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.

  • Rántott kelkáposztatekercs

    Hozzávalók: 8 szép nagy kelkáposztalevél, 2 dl sûrû tejföl, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, csipetnyi köménymag, só, törött bors ízlés szerint;