2024.03.29. - Auguszta

Sajtgombóc

Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az egész tojást habosra verjük és a zsemlemorzsával összekeverjük. A sóval, a borssal és a megtisztított, zúzott fokhagymával fûszerezzük. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a fûszeres masszát, és apránként hozzáadjuk az elõzõleg összekevert reszelt sajtokat.

Nedves kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és kis részletekben beletesszük a 180 fokra hevített olajba. (Nagyon megnõ a gombócok térfogata!) Igen gyorsan, 3-4 perc alatt megsütjük. Ügyeljünk, nehogy a sajt barnára süljön, mert keserû lesz az étel. Bor- vagy sörkorcsolyának, vendégváró falatnak igen alkalmas, de gomba-vagy paradicsommártással önálló fõétel is lehet.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!