2024.04.19. - Emma

Dél-olasz rakott tészta

Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szójagranulátum, 2 fej hagyma, 1-1 késhegynyi fokhagymakrém, pirospaprika, 1 1/2 pohár tejföl, két db paradicsom, 1 ek só, 1 ek olaj, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát kifõzzük a szokásos módon, és szûrõben lecsöpögtetjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A szójára szûrön keresztül vizet engedünk, majd ezt is a hagymához adjuk. Beletesszük a pirospaprikát és a fokhagymakrémet, ízesítjük, majd kevés vízzel, fedõ alatt, puhára pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk és felkarikázzuk.

Egy tûzálló tálba terítjük a tészta egyharmadát, megsózzuk. Erre simítjuk rá a szója felét, majd a tejföl felét. Megsózzuk. Megint tészta következik, azután szója, majd pedig felkarikázott paradicsom. A tésztaréteggel fedjük be, amelyre ráöntjük a megmaradt tejfölt, és megsózzuk. Forró sütõben kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!