rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kukorica zsámiska

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1kg kukoricadara, 4-5 liter víz, csipetnyi só, egy evõkanál cukor.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A vizet feltesszük fõni, benne a darával. Mikor a víz felfõ és ennek következtében a dara megdagad, beletesszük a bõ csipetnyi sót és a kanál cukrot. Sûrû masszát fõzünk, majd egy tíz perc pihentetés után tálalhatjuk édes tejjel, cukorral megszórva vagy olvasztott vajjal vagy szilvalekvárral, illetve ezek keverékével.

    A maradékból másnap kanállal szaggathatunk belõle és ezeket a nudlikat vajon megpiríthatjuk és akár íróval is fogyaszthatjuk. A kukorica zsámiska nagyon régi Észak-kelet magyarországi étel, melyet nagyböjti idõszakban elõszeretettel fogyasztottak a falusiak, illetve hétköznapokon is sokszor került tányérokba.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karácsonyi pisztráng

    A ledörzsölgetett halat beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, citromlével meglocsoljuk és fûszeres olajjal kenegetjük. 20 percig állni hagyjuk. A nedvességet leitatjuk, a halat lisztbe forgatjuk és megforrósított vajon minden oldalon megsütjük. Zúzott fokhagymával meghintjük, mellédobjuk a lehéjazott mandulát és még 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Párolt rizzsel körítjük.

  • Zöldséges spagetti

    Hozzávalók:

    - 6 kisebb répa
    - 1 piros húsú paprika
    - 1 zöld húsú paprika
    - 1 sárga húsú paprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 15 dkg borsó
    - 8 evõkanál olíva olaj
    - 1 csomag spagetti
    - parmezán a tálaláshoz

  • Csiki gulyás

    Hozzávalók: 40 dkg marhabélszin, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, 1 ek paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyúkáposzta, 3 dkg rizs, tejföl.

  • Húsgombócos kelkáposztaleves

    Húsgombócos kelkáposztalevesOlajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, majd egy kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítjuk. Felöntjük három liter vízzel. Belerakjuk a káposztát, a krumplit, a fűszereket és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzzük a rizst, hozzáadjuk a húst, a tojásokat és a fűszereket. A levesbe kis gombócokat formálunk belőle, majd tíz percig főzzük. Egy kanál lisztből készítünk világos rántást, majd a legvégén két deciliter tejföl kerül bele, majd alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.

  • A nagyi sütije

    Ha valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitõl lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik és unokáik kedvence.

  • Karfiol és krumpli curry

    Hozzávalók:
    ¼ darab karfiol, 2 fej közepes lilahagyma, 2 közepes burgonya, 2 nagyobb paradicsom, fokhagyma, gyömbér, 50 ml étolaj, 1 tk kurkuma, 1 tk õrölt koriander, 1 tk garam masala, chilipor (ízlés szerint),1 tk sûrített paradicsom, 2dl víz, 1 tk só, petrezselyem zöldje;

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Lazacos tésztasaláta

    Hozzávalók: 1/4 csomag spagetti tészta, füstölt lazac, 5 dkg gépsonka, 4 db csemege uborka, 1 kisebb alma, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tejföl, majonéz, bors, 1 ek. mustár, pár csepp citromlé, kevés cukor.

  • Túrós spenótos lasagne

    Túrós spenótos lasagneA lasagnelapokat forró, sós vízben kicsit előfőzzük. A spenótot, ha fagyasztott, kiolvasztjuk. Hozzákeverjük a túrót, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább négy gerezd aprított fokhagymát is hozzáadunk. Egy tepsit olajozzunk ki, és béleljük ki egy réteg tésztalappal. A lapokon oszlassuk el a spenótos túró felét, majd fedjük be lasagnelappal, amire öntsük rá az egyik konzervparadicsomot, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Erre közvetlenül öntsük rá a második konzervből a paradicsomot. Oszlassuk el és fűszerezzük.

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Ananászos joghurt krémes piskóta

    Tészta: 8 tojás, 9 e.k cukor, 9 e.k liszt, 3 e.k víz, 1 cs. sütõpor. Krém: 4 dob. ananász joghurt, 1 doboz ananászkonzerv, 10 dkg. porcukor. Fél liter Hulala habtejszín, 2 cs. zselatinfix.

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: fagyasztot gyümölcs (málna, õszibarack, ribiszke, egres, vagy eper) vegyesen 60 dkg, 1 citrom, 9 dl 100 %-os narancslé, 1 dl Triple sec, 1 dl fehérbor, 10 dkg porcukor, fél csomag vaniliáscukor, 2 dl tejszín.

  • Borkrém

    Hozzávalók: 16 db tojássárgája, 20 dkg cukor, 3.5 dl tokai aszu, 5 dl tejszín, vaníliás cukor.

  • Garnélarákos minipizza

    Hozzávalók: 300 g fõtt garnélarák, 270 g liszt, 175 g reszelt parmezán sajt, 1 tojás, 4 g élesztõ, fél tk. só, fél tk. cukor, 1 ek. creme fraiche, 3 ek. petrezselyemzöld, 2 ek. olivaolaj, citrombors, só, õrölt fekete bors.

  • Meggyfagyi joghurttal

    Hozzávalók: 30-40 dkg magozott meggy, 2 dl joghurt, 0.5 l tejszin, 4 evö kanál porcukor, vagy izlés szerint.

  • Tejszínes cseresznyeleves

    Tejszínes cseresznyelevesFelteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük.

  • Füstölt hallal töltött tojás

    Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 20 dkg füstölt hal, 20 dkg majonéz, 1 evõkanál joghurt, néhány szál petrezselyem.

  • Sörpuncs

    Hozzávalók: 1 tojás, 0,2 cl rum, 1/4 l sör, Zucker.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Citromzselé Camparival

    Hozzávalók: 7,5 dl citromlé, (kb. 15 citrom leve), 1,5 dl Campari, 1 kg zselécukor, egy citrom reszelt héja.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...