Hozzávalók: 1kg kukoricadara, 4-5 liter víz, csipetnyi só, egy evõkanál cukor.
A vizet feltesszük fõni, benne a darával. Mikor a víz felfõ és ennek következtében a dara megdagad, beletesszük a bõ csipetnyi sót és a kanál cukrot. Sûrû masszát fõzünk, majd egy tíz perc pihentetés után tálalhatjuk édes tejjel, cukorral megszórva vagy olvasztott vajjal vagy szilvalekvárral, illetve ezek keverékével.
A maradékból másnap kanállal szaggathatunk belõle és ezeket a nudlikat vajon megpiríthatjuk és akár íróval is fogyaszthatjuk. A kukorica zsámiska nagyon régi Észak-kelet magyarországi étel, melyet nagyböjti idõszakban elõszeretettel fogyasztottak a falusiak, illetve hétköznapokon is sokszor került tányérokba.
Jó étvágyat!