Hozzávalók: 75 dkg héjában fõtt burgonya, 30 dkg darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 3 dl tejföl, reszelt sajt, 4 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ízlés szerint só, õrölt bors.
Egy közepes tepsit kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A meghámozott és karikára vágott fõtt burgonya felét elterítjük a tepsiben. Megsózzuk, az egyik fej hagymát karikákra vágva elosztjuk rajta. A tojásokat a tejföllel habosra felverjük, megsózzuk.
A krumplit és a hagymát meglocsoljuk a tojásos tejföllel, majd a második réteg krumplit és hagymát tesszük tepsibe. A darált húst összekeverjük az összes fûszerrel, hozzáadjuk a fokhagymát és a megmaradt tojásos tejfölt.
A húsos masszát rákenjük a hagymás burgonyaréteg tetejére, és befedve, elõmelegített sütõben 25-30 percig pároljuk, majd a tetejét leszedve szép piros-ropogósra sütjük. A reszelt sajtot a végén szórjuk rá, mielõtt kivennénk a sütõbõl.
Jó étvágyat!