2024.04.25. - Márk

Sárgadinnyedzsem 2.

A hámozott dinnyét a magoktól letisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg dinnyehúshoz számított 40 dkg cukorból 1 dl vízzel sûrû szirupot fõzünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Beletéve a dinnyét, kg-onként 1 felkockázott citrommal együtt, kb. 10 percig fõzzük. Ha túl híg, a gyümölcsöt szûrõvel kiszedjük, a levét sûrûsödésig forraljuk, majd a forrón üvegekbe tett dinnyére öntjük. Lekötve, 15 percig gõzöljük. A szirupba fõzhetünk darabka vaníliát is. A gerezdes, kantalup típusú dinnyébõl a legjobb.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!