rss
  • Sárgadinnyedzsem 2.

  • Share on Tumblr

    A hámozott dinnyét a magoktól letisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg dinnyehúshoz számított 40 dkg cukorból 1 dl vízzel sûrû szirupot fõzünk.

    Beletéve a dinnyét, kg-onként 1 felkockázott citrommal együtt, kb. 10 percig fõzzük. Ha túl híg, a gyümölcsöt szûrõvel kiszedjük, a levét sûrûsödésig forraljuk, majd a forrón üvegekbe tett dinnyére öntjük. Lekötve, 15 percig gõzöljük. A szirupba fõzhetünk darabka vaníliát is. A gerezdes, kantalup típusú dinnyébõl a legjobb.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bourbon Highball Cola

    Egy koktélospohárba sok jeget teszünk, hozzáadjuk a whiskeyt és a citromszeletet, majd felöntjük a colával.

  • Cukkini fánk

    Hozzávalók: 3 közepes cukkini, 10 dkg feta sajt, 2 fej vöröshagyma, 3-3 evõkanál finomra vágott kapor és petrezselyem, 4 evõkanál liszt, 3 tojás, olívaolaj, só, õrölt bors. A díszítéshez
    kaporlevél, petrezselyemlevél, paradicsomgerezdek.

  • Szalonnás káposzta

    Hozzávalók: 1 ek földimogyoró olaj, 1 piros chili, 1 tk Szechuan bors, összetörve, 6 szelet füstölt szalonna csík, 1 tk kínai rizsbor (Shaoshing), 30 dkg zöld káposzta, 1 ek rizsecet (kínai), 1 zöldcitrom leve, 1 tk szezámolaj.

  • Puncstorta

    Hozzávalók:

    tésztához: 1 készen vásárolt piskótatorta.
    töltelékhez: 1 dl tej, 3 evõkanál rum, 1 tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl erõs feketekávé, 2 evõkanál kakaó, 10 dkg ráma, 5 dkg mazsola, 5 dkg dió.
    mázhoz és díszítéshez: 20 dkg porcukor, 3 evõkanál málna vagy meggyszörp, 1 tojásfehérje, 2 dl tejszínbõl hab, néhány szem mazsola.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só

  • Sárgadinnyedzsem 3.

    A félérett, kemény húsú sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, magját kikaparjuk és elõször hosszában szeletekre, majd kockákra vágjuk. Erõsen ecetes vízben 8-10 percig forraljuk. (Ettõl én is féltem elõször, hogy meg merjem-e tenni, de nyugodtan tegyétek meg, mert nem fog meglágyulni, pontosan ezért kell az ecet.)

  • Pizza tészta recept (az összes tudnivalóval)

    Hozzávalók: 1 l víz, 2 kg liszt, 2 dkg élesztõ, 0.5 dkg tengeri só.

  • Velõs rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 tk só, csipetnyi curry, vegeta.

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Spanyol zöldséges hús

    Hozzávalók: személyenként 14 dkg marha-, sertés- vagy csirkehús, 1 kis fej vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó, 30 dkg zöldbab, egy fél fej fejes saláta, 1 dl fehér bor, 1 evõkanál paradicsompüré.

  • Brassói libamell

    Hozzávalók: egy 1 kg-os libamell, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Felemás lepény

    Hozzávalók: Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evõkanál cukor, 2 ekanál liszt.

  • Olcsó cseh fánk

    Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 2 dkg élesztõ, tej szükség szerint, só.

  • Mandula

    Hozzávalók:

    25 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 22 dkg porcukor, 1 cs. ráma, 2 kanál rum, 2 kanál kakaópor, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor

  • Gazdag sült-paprika leves

    Melegítsük be a grillezõt. Tegyünk a grillezõbe 6 elfelezett, magjaitól megszabadított piros kaliforniai paprikát (bõrös felével felfelé) és 2 gerezd fokhagymát (héjjal együtt), amíg jól meg nem feketednek!

  • Sajtos spagetti

    Fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Káposztás pogácsa

    50 dkg lisztbõl, 2,5 dl tejbõl 3 dkg élesztõvel, 2 tojássárgájával, 1 kiskanál sóval kelt tésztát készítünk. Míg a tészta kel, 50 dkg fehér káposztát lereszelünk, és teflonedényben, kevés vízzel, sóval és borssal puhára pároljuk.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1-2 csokor petrezselyemzöld.

  • Omlós keksz (linzer)

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.