rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sárgadinnyedzsem 2.

  • Share on Tumblr

    A hámozott dinnyét a magoktól letisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg dinnyehúshoz számított 40 dkg cukorból 1 dl vízzel sûrû szirupot fõzünk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Beletéve a dinnyét, kg-onként 1 felkockázott citrommal együtt, kb. 10 percig fõzzük. Ha túl híg, a gyümölcsöt szûrõvel kiszedjük, a levét sûrûsödésig forraljuk, majd a forrón üvegekbe tett dinnyére öntjük. Lekötve, 15 percig gõzöljük. A szirupba fõzhetünk darabka vaníliát is. A gerezdes, kantalup típusú dinnyébõl a legjobb.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás vaddisznókaraj

    Hozzávalók (4 személyre): 800 g karaj, só, törött bors, sima liszt, 40 g zsír, 20 g füstölt szalonna, 60 g hagyma.

  • Túrógombóc diétásan, Update 1-es

    Hozzávalók: 50 dkg sovány túró, 2 tojás (fehérje felverve), 8 dkg zabkorpa, kevés folyékony édesítõ.

  • Málnás piskótatekercs

    Málnás piskótatekercsA pudingot simára keverjük a cukorral és egy dl vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük és felfőzzük. A Ramát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük. (A süteményt más gyümölccsel is elkészíthetjük, csak akkor válasszunk hozzá illő joghurtot.)

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõz­ve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Magdolna ragu

    Hozzávalók: 50 dkg sovány comb csíkokra vágva, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprikakrém, 1 mokkáskanál mustár, kávéskanálnyi paradicsompüré, csipet majoranna, 2 db kávétejszín, liszt.

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók:
    5-6 nagyobb zöldpaprika, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4-5 dkg zsír vagy 4 evõkanál olaj, 1 bõ teáskanál pirospaprika / édes /, 2 paradicsom, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.

  • Sós gesztenyekrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édesített), 1 db egész tojás, 1 erõleveskocka, másfél dl víz, 10 dkg gomba, 2-3 evõkanál finomliszt kevés zsemlemorzsa, mokkáskanálnyi törött bors.

  • Gombasaláta

    1 kg gombát (csiperke, vargánya, rizike stb.) megtisztítunk, megmosunk, és a nagyságától függõen félbe vagy szeletekbe vágunk. Tálba tesszük, gyengén ecetes, sós vízzel leforrázzuk, és lefödve egy óra hosszat állni hagyjuk.

  • Cabinet puding

    Vajjal jól kikenünk egy pudingformát s liszttel behintve, alját s az oldalait felébe vágott piskótával kirakjuk.

  • Túrós pite

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Bolognai spagetti

    Hozzávalók: fél kg spagetti vagy orsó tészta, 25 dkg darált marhahús, sûrített paradicsom (kis konzerv), 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, só, bors, babérlevél, kapor, bazsalikom, szurokfû, fahéj, olaj, reszelt sajt;

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg kövéres sertéshús, 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 mk töröttbors, 1 ek paprika, só, zsír, kéttenyérnyi bõrke, 20-25 szem egészbors.

  • Ananászfánk

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2 db egész tojás, másfél dkg élesztõ, 2 evõkanál porcukor, 1 evõkanál rum, csipetnyi só, 10-12 karika ananászbefõtt, 1 dl ananászdzsem (vagy eperdzsem);

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Csokis-meggyes torta

    Csokis-meggyes tortaÖt tojássárgát 5 evőkanál porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-on 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük.

  • Káposzta, vagy korhely leves

    Vegyünk jó savanyított hordós káposztát, azaz inkább káposzta levét, kevés vagdalt káposztával s fõzzünk bele disznóhúst, bordásrészét, frisset, vagy füstöltet, szalonnát s ha mindez puha, készítsünk rántást hagyma és paprikával, öntsük fel a káposztalével és hússal és hagyjuk mindezzel még jól elfõni.

  • Kapros harcsapaprikás bográcsban

    Hozzávalók: 80 dkg harcsafilé, 2 hagyma, zsír, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 10 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 3-5 evõkanál pirospaprika, só, fokhagyma, köménymag, kapor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...