rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Metélttel töltött padlizsán

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 hosszúkás padlizsán, 1 tojás, 2 evõkanál reszelt rokfort (márványsajt), 2 evõkanál apróra tört cérnametélt, 1 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A cérnametéltet a szokásos módon, sós vízben megfõzzük, majd leöblítve jól lecsöpögtetjük. Közben a megmosott padlizsán száraz végét levágjuk, ezután a zöldséget hosszában (lapjában) pontosan félbevágjuk.

    Vastagon besózzuk mindkét felét, és 20 percre félretesszük, addigra keserû, szürkés levét kiadja. A fõtt tésztát összekeverjük a felvert tojással, a reszelt sajttal, a tejföllel és a zúzott fokhagymával, valamint a sóval és a borssal ízesítjük.

    A padlizsán levét leöntjük, belsejét egy éles kiskés vagy kiskanál segítségével kivájjuk, és a forgácsot apróra vágva hozzákeverjük a tésztás-sajtos töltelékhez. Ezt jól megpúpozva visszatöltjük a fél padlizsánokba. Elõmelegített, forró sütõben 30 percig sütjük közepes lángon.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket.

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók: 8 lángostészta, 1 kg káposzta, 1 ek cukor, 10 dkg zsír, 2 ek só, 1-2 késhegynyi bors, olaj a kisütéshez.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt 1 csomag mazsola.

  • Sertéshús üvegtésztával

    Hozzávalók: 40 g üvegtészta, 4 evõkanál olaj, 225 g darált sertéshús, 3 szál karikára vágott, tavaszi hagyma, 1 evõkanál csípõs szójaszósz, 2 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál száraz cherry, fél teáskanál cukor, 120 ml víz.

  • Túrós linzer

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25-25 dkg alma, körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Õszibarackbólé

    Hozzávalók: 8 db érett barack,vagy 1doboz õszibefõtt, 100 ml konyak, 30 ml baracklikõr, 2 citrom leve, 4 ek cukor,( ha befõttet használunk, akkor nem kell a cukor) 2 üveg száraz fehérbor, 2 üveg száraz pezsgõ.Pár szem mokkacukor.

  • Fonott kalács

    A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztõvel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. Ezt követõen a tésztát 6 egyenlõ részre osztjuk. A kis darabokat kisodorjuk, a krémmel mindegyiket megkenjük.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, kb 10 dkg liszt, 1 ek zsír, 1 kk só + 1 ek só a fõzõvízhez.

  • Kocsonya

    Hozzávalók:

    - 1 közepes csülök
    - 1 füstölt csülök
    - 1 disznóláb (köröm)
    - 1 disznófarok
    - 3 sárgarépa
    - 2 fehérrépa
    - zeller
    - 1 fej fokhagyma
    - kömény és szemesbors, gyömbér és szerecsendió ízlés szerint
    - só (nem sok)
    - 2 chilipaprika
    - 1 nagy fej vöröshagyma

    A díszítéshez:

    - keménytojás
    - pirospaprika
    - citrom

  • Cukkinis paprikakrém leves

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 piros paprika (Kaliforniai), 1 közepes cukkini, 1 L zöldségleves, só, bors ízlés szerint.

  • Bábolnai burgonyaleves

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 csokor petrezselyem, 1/2 fej vöröshagyma, só, törött bors, burgonya, majoránna, tejföl.

  • Sonkás rakott tészta

    Sós vízben 30 percig 2 csomag tortellinit vagy az elõírásnak megfelelõ ideig egy csomag makarónit, illetve spagettit, és levétõl leszûrve, hideg vízzel leöblítjük.

  • Burgonyás lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt burgonya, 2 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, csipetnyi cukor, só, olaj.

  • Egres mártás

    Hozzávalók: 50 dkg. egres, 4-5 ek. cukor, 1 ek. liszt, 1,5-2 dl tej, 1 csipet só.

  • Sárgadinnyeíz

    A dinnyét ketté- vagy cikkekbe vágva megtisztítjuk kérges héjától, magját kikaparva, húsát nyersen, káposztareszelõn lereszeljük.

  • Csirkemájas burgonyapogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütõpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
    zsemlemorzsa.

  • Csirkemelles tészta wokban

    Hozzávalók: 30 dkg vékony spagetti, 30 dkg csirkemell, 25 dkg kínai kel, 4 szál újhagyma, 3 zellerszár, 1 hegyes erõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál olaj, 25 dkg garnélarák, 2,5 dl csirkehúsleves (kockából), 2 evõkanál szójaszósz, 3 liter víz a tésztafõzéshez.

  • Csokoládévarázs ital

    Hozzávalók: 2 kávéskanál Douwe Egberts Omnia instantból készült kávé
    (1,5 dl) 1 szelet csokoládé, 1 evõkanál kakaólikõr, fahéjpor, kevés vaniliáscukor barnacukor ízlés szerint, tejszínhab.

  • Csirkemelltorta

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkemell
    - 35 dkg sajt
    - 250 g bacon
    - 20 dkg sonka
    - liszt
    - 3 tojás
    - tej
    - só, bors
    - majoranna
    - fokhagyma

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...