rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Párolt cékla

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 70 dkg cékla, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, só, ecet, kevés cukor.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A céklát héjában megfõzzük, meghámozzuk, és a káposztareszelõn le­reszeljük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a reszelt céklát megfor­gatjuk benne, és a párolt káposztához hasonlóan sóval, néhány csepp ecettel meg cukorral ízesítjük. Néhány percig pároljuk, és mindazok­hoz az ételekhez tálalhatjuk, amihez párolt káposzta illik.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcsös bódulat

    Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz ananász, 1 liter jeges gyümölcstea, 1 dl rumaroma, 1 dl konyakaroma, 1/2 liter õszibaracklé, 2 evõkanál méz, szegfûszeg, fahéj, 3 dkg vaníliás cukor, 1 körte, 1 alma, 1 banán, 2 kivi, 2 mandarin, 1 narancs, 1 citrom, 1 üveg meggybefõtt, 1 üveg õszibarackbefõtt.

  • Burgonyás töltött kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 6 evõkanál burgonyapüré-pehely, 1 tojás, 2 evõkanál tejszín, 1 1/2 dl tej, 1 evõkanál tejföl, 1-1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, majoránna, törött bors, ízlés szerint só.

  • Tejfölös sült csuka

    Hozzávalók:

    450 g csukafilé, 3 evõkanál vaj, 1 apróra vágott kisméretû hagyma, 1 kockára vágott zöldpaprika, 1 kockára vágott zellerszár, 1/2 pohár meghámozott, kimagozott, felaprított paradicsom, 1 1/2 pohár sûrû tejföl, 1 pohár reszelt svájci sajt, 1/2 pohár zsemlemorzsa, 1/2 kiskanál só;

  • Citromtorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 1 készen vásárolt csokoládés piskótatorta, fél dl Cointreau likõr.
    a krémhez: 2 zacskó tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 15 dkg porcukor vagy édesítõszer, 25 dkg ráma, 2 citrom reszelt héja és leve, 8 csepp keserûmandula-eszencia, 10 dkg darabolt ananászbefõtt.
    a díszítéshez: 5 dkg hámozott mandula, 1 citrom.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 6-8 levél, fél kg darált marhahús, 10 dkg fõtt rizs, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, 1 kanál sûrített paradicsom, ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, kevés kapor vagy csombor, 20 dkg füstölt libamell vagy ugyanennyi karikára vágott libakolbász, 3 kanál zsír, 1 tojás, só, bors, 3 kanál liszt.

  • Vagdalt

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy fél zellergumó, 2 zsemle, 3 zöldpaprika, 2 tojás, só, bors, majoránna, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg vaj.

  • Olasz spagettileves

    Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti száraztészta, 10 dkg parmezán vagy más, ízes, olvadó sajt, 1 csokor petrezselyem vagy zeller, 1 tk só, csipetnyi cukor, 1 kk olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kk olaj, vegeta.

  • Tésztával töltött sült paprika

    Tésztával töltött sült paprikaA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Hosszában félbevágjuk a paprikákat, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük. Kicsumázzuk, majd lobogó vízben 6-8 perc alatt puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra helyezzük. A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint haraphatóra (al dente) főzzük. Jól lecsöpögtetjük, és félretesszük. Felverjük a tojásokat a sajttal, a mustárral, a tejjel, a metélőhagymával és a majoránnával vagy az oregánóval együtt.

  • Dinsztelt káposzta

    A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.

  • Rakott krumpli vega módra

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, rengeteg fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg szárított paradicsom, 1 nagy doboz tejföl, 2 db tojás, olívaolaj, kevés só, bors, vegeta.

  • Vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Tojássaláta

    TojássalátaA tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és belekeverjük a megmosott, letisztított és vékony karikára vágott zöldhagymát a zöldjével együtt. A tojáskarikákat a mártásba forgatjuk, és hűtőbe rakva egy órán át érleljük. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük, megszárítjuk, majd laskára vágva szintén hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonézes tojássalátába belekeverjük a fejes salátát.

  • Virslivel töltött kifli

    Hozzávalók:

    - 3 dl tej
    - 1 kiskanál kristálycukor
    - 5 dkg élesztõ
    - 50 dkg finomliszt
    - 1 púpozott kiskanál só
    - 1,5 dl étolaj
    - 6 db virsli
    - 1 tojás
    - 10 dkg reszelt sajt

  • Áfonyakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 4 dl tejszín, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evõkanál liszt, 3 szegfûszeg, só és cukor ízlés szerint.

  • Baszk lecsó (Piperade Basquaise)

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Gerslileves

    Hozzávalók: 1 kg leveshús (lehet marha, pulyka, vagy tyúk), 20 dkg fehér bab, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, l0 dkg gomba, 4 evõkanál gersli, 2 l víz, só, bors.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.

  • Tonhalkockák

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalfilé, só, koriander, durvára õrölt feketebors, olaj.

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Mandulás-mogyorós szelet

    Hozzávalók:
    1 csésze liszt, 1/4 tk sütõpor, 10 dkg puha vaj, 1/3 csésze barna cukor, 5-5 dkg darált mogyoró és mandula;

    A tetejére:
    2 tojás 1/4 csésze barna cukor, 3/4 csésze méz, 2 ek liszt, csipetnyi só, 5-5 dkg aprított mogyoró és mandula, 5 ek aprított tejcsokoládé;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...