rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Cukkinipástétom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagvalt és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt puhára pároljuk.

    A szójapelyhet a Vegetával elkeverjük, majd annyi vízzel leforrázzuk, amennyi ellepi. Ha megduzzadt, jól kinyomkodjuk és a zúzott fokhagymával a lecsós cukkinihez adjuk, zsírjára pirítjuk (elforraljuk a felesleges nedvességet). Ha kihûlt, a RAMA-val jól összeturmixoljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csöröge fánk egyszerûen

    Hozzávalók: 3 db egész tojás, késhegynyi só, fél mokkáskanál sütõpor, liszt - amennyit felvesz, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Rumos-burgonyás palacsinta

    Hozzávalók: 8 db elõre megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 db egész tojás, 5 dkg mazsola, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Zengõi töltött rostélyos

    Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelõ, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evõkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli;

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - személyenként legalább két tojás
    - 1 pohár 12%-os tejföl
    - 1 tubus majonéz
    - 1 doboz csemege kukorica
    - kevés fehérbors
    - 1 kávéskanál magvasmustár
    - néhány medvehagyma levél

  • Budai burgonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt burgonya, 1 savanykás alma, 10-15 szem szilvabefõtt, 10 dkg reszelt rokfort, 4 ek. olaj, 3 ek. almaecet, 4 dl kefir, só, cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagymaszár, késhegyni tört szegfûszeg.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Békacomb nyárson sütve

    Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fûszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütõbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.

  • Stahl Judit - Gyors házias ételek

    Stahl Judit új szakácskönyvébõl kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan fõzni.

  • Reggeli lángos

    Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Majorannás metélt

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús, zsír vagy olaj, egy kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, bors, só (ételízesítõ), egy evõkanál morzsolt majoranna, 1 csomag jó minõségû széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta).

  • Escoffier-öntet

    Hozzávalók: 7 evõkanál majonéz, 2 evõkanál áfonyalekvár, 1 evõkanál Pinot noar mustár, néhány csepp Tabasco-mártás, 1-1 narancs és citrom leve, 1 csipetnyi édes pirospaprika, só.

  • Gyümölcskenyér aszalt szilvával és dióval

    Hozzávalók: 18 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 12,5 dkg margarin, 17 dkg barnacukor, 2 tojás, vaníliaaroma, 3 dl tej, 37 dkg liszt, 1 tasak élesztõ, csipetnyi só.

  • Mandulás mignon

    15 dkg vajat elkeverünk 10 dkg porcukorral. Egyenként belekeverünk 5 tojás sárgáját, majd 2 evõkanál kakaót, 10 dkg reszelt csokit, 10 dkg lisztet; az 5 dkg cukorral felvert 5 tojásfehérjét, és 5 dkg hámozott, darált mandulát. Óvatosan keverjük össze, nehogy a hab össze essen.

  • Narancsos szelet

    Narancsos szeletA tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot. A krém elkészítéséhez 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük. (Lehet két rétegben is elkészíteni, egy sor tészta egy sor krém, majd még egyszer ugyanez.) Ezután elkészítjük a mázat a legtetejére. A vaníliás pudingot elkeverjük két evőkanál cukorral és tej helyett narancs üdítőben főzzük fel.

  • Pacalgombócleves

    Hozzávalók: 40 dkg pacal, 10 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 szikkadt zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt hús, 1 leveskocka, 1 ek ételizesítõ, majoranna, õrölt bors, só.

  • Amerikai karácsonyi sütemény

    Hozzávalók a díszítéshez: mogyoró dió, mandula.

  • Sand Dance

    Hozzávalók: 5 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl Cherry Brandy, 6 cl áfonyalé, jég.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, a sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Répaleves

    Hozzávalók:

    1kg répa, petrezselyem, só, bors, 2darab leveskocka, 3dl tejszín, víz

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...