rss
  • Makói csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

    A csirkemelleket kicsontozzuk és a tömör húsdarabokat vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül érleljük. Közben a tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított és lereszelt vöröshagymát. A fûszerekkel és a sóval ízesítjük. A tejbõl kivett csirkemelleket amúgy nedvesen lisztbe mártjuk, ezután beletesszük a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

    Ezután ismét a tojásba, és újra a morzsába forgatjuk, 170 fokra felforrósított olajba tesszük, és 6-8 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A duplán, hagymás tojásban bundázott hús olyan lesz, mintha rántottában sült volna. A megmaradt tojást kevés fokhagymás tejjel és egy-két evõkanál liszttel összekeverjük, majd négy, nagyon vékony palacsintát sütünk a masszából. Az ételt úgy tálaljuk, hogy egy-egy palacsintára ráhalmozzuk a megsült hússzeleteket, és a jéghideg hagymás mártást külön csészében tesszük mellé. Kissé hosszadalmasan készíthetõ, de nagyon finom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tarhonyaleves

    Hozzávalók:

    10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 evõkanál lecsó, 3 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, fûszerpaprika, õrölt bors, só

  • Cékla leves

    Cékla levesA zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy lábosban, rászedjük a kockázott zöldségeket, és 10 percet közepes lángon, folyamatosan kevergetve dinszteljük. Kakukkfűvel megszórjuk, majd a nagyjából ekkora kockára vágott sonkát vagy tarját is rászedjük, további 2 percet pirítjuk, hogy a hús íze átjárja az alapot. Felöntjük először a borra, hagyjuk, hogy az alkohol kipárologjon belőle, majd a vízzel felöntjük. Sózzuk, és 20 perc alatt készre főzzük. A végén belekeverjük a burgonyapelyhet, és 2 perc alatt besűrítjük vele a levest.

  • Aratókáposzta

    Hozzávalók: fél kg édes v. Savanyúkáposzta (mindegyikbõl finom), paprika, paradicsom, vöröshagyma, kolbász, krumpli.

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Fokhagymás pisztráng

    Hozzávalók: kb 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

  • Babsaláta

    BabsalátaA babot minimum 4 órára hidegvízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük. A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig. A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket. Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk.

  • Hájas kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dkg élesztõ
    - 2 db kockacukor
    - 105 dkg finom liszt
    - 1 dl tej
    - 4 dkg tojás sárgája
    - 5 dkg zsír
    - só ízlés szerint
    - 45 dkg háj

  • Tiramisu

    Mindig jó néhány órával tálalás elott kell készíteni, hogy az ízek összeérjenek, de a kakaót csak a tálalás elott szórd rá, nehogy átnedvesedjen.

  • Sós rudacska

    Hozzávalók:

    A süteményhez:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg margarin
    - kb. 2 dl tejföl
    - 1 tk só

    A díszítéshez:

    - 1 tojás
    - kb. 20 dkg sajt
    - sajt
    - szezámmag
    - mák vagy köménymag a szóráshoz

  • Bostoni pulykamell

    Hozzávalók: 70-80 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál füstízû só, kevés só, ízlés szerint õrölt bors.

  • Palacsinta vaníliás krémmel

    A töltelékhez: 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál cukor, 3 dl tej, ízlés szerint vanília.

  • Krémes tõkehal leves

    1 ek olajon pirítsunk meg 1 fej felkockázott vöröshagymát, majd tegyünk rá 250 g kockákra vágott krumplit. Pirítsuk 8 percig.

  • Sarokház

    Egyszerû piskóta: 6 db tojás, 15 dkg liszt, 17,5 dkg cukor, 2,5 dkg kakaó, só, pici margarin.

  • Eperleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 600 g eper, 600 ml ribizlilé (piros) 1 db limett, 2 ek. porcukor, tálaláshoz tejszinhab.

  • Chilis szárnyas leves rizs tésztával és tenger gyümölcseivel

    Hozzávalók 4 fõre: 1500 ml szürt gyöngytyúk leves, 4 db óriásgarnéla , 200g tenger gyümölcsei , 200 g wanton, szójaszósz, chili, 50 g friss gyömbér, 60 ml olaj, 80 g rizsmetélt.

  • Csicseriborsó curry

    Hozzávalók:
    1 fej közepes hagyma, 50 ml étolaj, ½ nagyobb paradicsom, kb 300 gramm fõtt csicseriborsó, chilipor (ízlés szerint), ¾ ek garam masala, 1 tk chana masala fûszerkeverék, ¾ ek õrölt koriander, 1 ek sûrített paradicsom, 3 dl víz, 1-2 ek kesudiószósz, gyömbércsíkok, 1 tk só, petrezselyem zöldje, vagy koriander;

  • Dinnye-zselé

    Hozzávalók: 1 kis görögdinnye (1,5 kg), 3 limett (esetleg 2 citrom), 6 lap fehér zselatin, 1 ek cukor.

  • Zöldségkrémleves

    Hozzávalók:

    2 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa vagy paszternák, 1 krumpli, 1 mogyoróhagyma vagy 2 zöldhagyma, 1 csésze zöldbab, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 3 evõkanál vaj (margarin), 2 bögre forró víz, 3 csésze tej, só, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 evõkanál kukoricaliszt

  • Ánizsos párolt kacsa

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db kisebb kacsa, 5 ek. szójamártás, 60g kacsazsír, 1 db póréhagyma, 3 db csillagánizs, egész bors, só, 1 kk. finomra vágott gyömbér, 50 ml rizsbor ( vagy száraz fehérbor), 100 g friss csiperke gomba, 100 g konzerv bambuszrügy, 2 ek. étkezési keményítõ, 4 db újhagyma díszítésnek.

  • Döner kebab

    Hozzávalók:

    2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj