rss
  • Makói csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

    loading...

    A csirkemelleket kicsontozzuk és a tömör húsdarabokat vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül érleljük. Közben a tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított és lereszelt vöröshagymát. A fûszerekkel és a sóval ízesítjük. A tejbõl kivett csirkemelleket amúgy nedvesen lisztbe mártjuk, ezután beletesszük a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

    Ezután ismét a tojásba, és újra a morzsába forgatjuk, 170 fokra felforrósított olajba tesszük, és 6-8 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A duplán, hagymás tojásban bundázott hús olyan lesz, mintha rántottában sült volna. A megmaradt tojást kevés fokhagymás tejjel és egy-két evõkanál liszttel összekeverjük, majd négy, nagyon vékony palacsintát sütünk a masszából. Az ételt úgy tálaljuk, hogy egy-egy palacsintára ráhalmozzuk a megsült hússzeleteket, és a jéghideg hagymás mártást külön csészében tesszük mellé. Kissé hosszadalmasan készíthetõ, de nagyon finom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Angolos burgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya, só, 5 dkg vaj.

  • Málnás piskóta

    Málnás piskótaA vanília pudingot simára kikeverjük a kristálycukorral és egy deciliter vízzel(de tejjel is készíthető), majd hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, alaposan elkeverjük majd felfőzzük. A margarint a porcukorral simára kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.

  • Káposztaleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evõkanál félig fõtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, vagy sült hús, 15 dkg burgonya, 1 alma, 1 ecetes uborka, 1 ek mustár, késhegynyi törött bors, 3 dl tartármártás, 5 dkg füstölt marhanyelv, 1 EK vágott petrezselyemzöld.

  • Moulin

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 9 cl friss ananászlé, fehér habzóbor jól lehûtve, jég.

  • Zserbó

    ZserbóA tejet langyosítjuk, beletesszük az 1 teáskanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk és meleg helyen pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, és összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és beleteszünk egy tojás sárgáját. A tejföl hozzáadása utána addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Áttesszük gyúródeszkára, ahol 3 cipót formálunk belőle. Ezeket letakarjuk és pihentetjük. Ezalatt a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót jól összekeverjük.

  • Bacskai almáslepény

    Két deka élesztöt kevés édes-langyos tejben megfuttatunk, majd összegyúrjuk 30 deka liszttel, 14 deka vajjal vagy margarinnal, 4 tojas sárgájával, egy evökanál cukorral es csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, kinyújtjuk és tepsibe terítve kelni hagyjuk.

  • Baranyai zúzás-velõs kakas töke pörkölt

    Hozzávalók:

    (4 személyre): 80 dkg csirkezúza, 20 dkg sertés velõ, 20 dkg kakas töke, 6 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika ( ízlés szerint ), csipetnyi majoranna, kevés babérlevél, 1 dl vörösbor

  • Töltött gombafejek

    Fél kg csiperkegomba, 3 dkg zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Lencsekrémleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjú- vagy sertéscsont, 1 db sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 25 dkg lencse, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 3 dkg vöröshagyma, fél babérlevél, 2 dl tej, 1 tojássárgája, kevés tejszín, 10 dkg vaj.

  • Diós lepény

    Hozzávalók:

    46 dkg rétesliszt, 39 dkg margarin, 26 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 0,7 dl rum, csipetnyi só, a töltelék: 6 db tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg margarin, 20 dkg darált dió

  • Mozzarella paradicsommal

    10 szelet mozzarella sajtot egy tálba lerakunk, 1 db paradicsomot szeletekre vágunk...

  • Nyársonsült pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell esetleg még 10 dkg sonka, 6 dkg angolszalonna, 2 kisebb hagyma, 1 db savanyú uborka, só, csípõs grillezõ olaj.

  • Arab saláta

    Hozzávalók: , 1 salátauborka, 1 csokor retek, 1 csokor sárgarépa, 1 kis fej endívia saláta, 1 húsos zöldpaprika, 1 csokor zöldhagyma, fél citrom leve, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), citromkarikák (a díszítéshez).

  • A tökéletes ebéd

    A „molekuláris gasztronómia” meglehetõsen komolyan hangzik, pedig egyszerûen csak a fõzésrõl szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és fõzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletû konyhamûvészet egyik megálmodója.

    A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerû ételekbõl álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla fõtt tojás is sokkal finomabb lesz.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 22 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 dkg zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, só.

  • Húsos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg sajt
    - 50 dkg fusilli tészta
    - só
    - bors
    - babérlevél
    - 50 dkg darált hús
    - 1 üveg paradicsomsûrítmény
    - 1 kanál vaj
    - 1 nagy pohár tejföl
    - 1 doboz kukorica
    - olaj

  • Tojáspörkölt

    Egy közepes nagyságú vöröshagymát vékony karikára vágunk fel, kevés olajon aranysárgára pirítunk és pirospaprikával, valamint 1 kávéskanál köménymaggal meghintünk.

  • Töltött almaszeletek

    Hozzávalók: 60 dkg alma, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dióbél, 14 dkg liszt, 2 dl tej, 2 tojás, 1 dl fehérbor, reszelt citromhéj, olaj a sütéshez.

  • Takarékos linzer

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütõpor, 1 dkg õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 3 cl rum. A töltelékhez: 10 dkg darált dió, 5 dkg kristálycukor, 20 dkg szilvalekvár.

loading...