rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Apple Jack

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Calvados, 3 cl Poire William (körtelikõr), 3 cl Grenadine, 3 cl citromlé, jég.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Pohár: old fashioned

    Díszítés: egy szelet alma

    Az alapanyagokat shakerbe öntjük, és jól összerázzuk. Leszûrjük a jéggel félig megtöltött pohárba, majd díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposztás tészta (káposztás cvekedli)

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Joghurtos-zöldfûszeres öntet

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 1 dl tejföl, só, bors, minél több zöldfûszer (bazsalikom, kapor, petrezselyem, snidling, kakukkfû, lestyán, zeller), 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma.

  • Gombás virslisaláta

    Hozzávalók: 3 pár virsli, 15 dkg szeletelt, fõtt gomba, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Káposzta saláta

    A meggyalult káposztát besózva 1 óráig állni hagyjuk, kinyomjuk.

  • Rázott garnéla

    Hozzávalók négy személyre: 4 evõkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db kis chilipaprika, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg friss garnélarák.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Ham and eggs

    Hozzávalók: 2 szelet sonka, kevés vaj vagy olaj, 2 tojás, kevés só, bors.

  • Tejfölös kakasgulyás

    Hozzávalók: 1 kis kakas, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 50 dkg burgonya, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 cseresznyepaprika, 2 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só;

  • Áfonyás báránygerinc

    Hozzávalók: 1 tasak Maggi Tepsis fortélyok Tejszínes-hagymás csirke alap, 1 evõkanál Maggi Húsvarázs ételízesítõ, 2 dl tejszínm 1 dl száraz vörösbor, 1 dl étolaj, csipetnyi tárkony, csipetnyi tarka bors, ízlés szerint só, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 db báránygerinc, 10 dkg vörösáfonya.

  • Hering bundában sütve

    Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függõen), 10 dkg vaj,1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.

  • Ropogós burgonyaszirom

    Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 3 tojás, 3 ek. finomliszt, só, õrölt bors, 1 csomag metélõhagyma, olaj a sütéshez.

  • Somlói galuska

    Hozzávalók a sárga piskótához: 2 egész tojás, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál cukor. Diós piskótához: 2 tojás, 2 evõkanál cukor, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál darált dió. Csokoládés piskótához: 2 tojás, 2 evõkanál cukor, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál kakaó.

  • Mazsolás álom

    Elõkészítés: Vastagon meghámozunk 4 narancsot, és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegõ levet felfogjuk. A maradék 4 narancs levét kicsavarjuk.

  • Bácskai rizseshús

    Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg sertéscomb, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só.

  • Húsos kelkáposztatekercs

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, 1 szikkadt zsemle, 30 g szárított vargányagomba, 2 fej hagyma, 400 g darált hús vegyesen, 1 tojás, bors, 1 tk. mustár, 2 ek. fõzõvaj, 250 ml erõleves, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, 100 ml tejszín.

  • Jércemellsaláta almával

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé; 1 db kígyóuborka; 10-15 dkg savanykás alma; szûrt citromlé;
    fokhagymás salátaöntet; kevés õrölt fahéj; szezámmag; kevés margarin.

  • Tojáskrém 2.

    A tojásokat keményre fõzzük, megtisztítjuk, kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük és egy kis tálkában villával összetörjük.

  • Csokoládékocka

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 tojás súlyú cukor, 3 tojás súlyú vaj, 3 tojás súlyú liszt, 4 dkg kakaó, késhegynyi szódabikarbó.

  • Barbecue csirke

    Hozzávalók:

    2 konyhakész csirke, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 5 evõkanál olaj, bors, só, 1 teáskanál rózsapaprika, 1 teáskanál csípõs mustár

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...