rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Túrógombóc

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg zsírszegény túró, 2 tojás, kevés édesítõszer, 6 dkg zabkorpa.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Túrót összekeverem a tojás sárgájával, zabkorpával, édesítõvel. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverem a túróhoz. Mindezt minimum 1 órára hûtõbe teszem, majd 8 perc alatt kifõzöm õket. Lehet a végén a gombócokat pirított zabkorpában, teljeskiörlésû zsemlemorzsában átforgatni. Édesítõs tejföllel tálalva isteni édesség lesz belõle.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kajszibarack dzsem

    Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szûrõbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját.

  • Francia öntet

    Hozzávalók: 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál fehér borecet, 1 kiskanál mustár, késhegynyi só, frissen õrölt bors.

  • Házikészítésû banánfagylalt

    Hozzávalók: 5 személyre: 5 db fagyis pálcika, 5 db banán, egy kocka házicsoki (lehet akár feher csoki is), egy tasak habpor.

  • Korhelyleves

    Hozzávalók: egy füstölt csülök, 30 dkg savanyú káposzta, egy evõkanál zsír, egy evõkanál liszt, egy kávéskanál pirospaprika, szemesbors, só, tejföl.

  • Krémsajtos torta

    Hozzávalók:

    - 800 g krémsajt
    - 1 lilahagyma nagyon finom apró kockákra vágva
    - só, bors
    - 20 dkg gépsonka
    - 2 ek majonéz

    A szendvicshez:

    - 12 db nagyobb fehér toast kenyér
    - 30 dkg szeletelt sonka

  • Csikóstokány üvegben

    Hozzávalók: 1 kg bárányhús, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk pirospaprika, só, 3 kk törött bors, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél dl olaj.

  • Juhtúróval töltött gombafejek

    A csiperkét megtisztítjuk, kalapját levágjuk, besózzuk és kevés forró olajban elõsütjük. A juhtúróhoz hozzákeverjük a karikára vágott póréhagymát, szerecsendióval fûszerezzük és a gombafejekbe töltjük.

  • Töltött alma mikróban

    Hozzávalók: 2 közepes alma, 1 dkg vaj.

  • Flambírozott vegyes gyümölcsnyárs

    Hozzávalók: 2 alma negyedelve, 3 banán nagy darabokra vágva, 6 körszelet ananász nagy darabokra vágva, rum, vagy konyak, citromlé, fahéj, porcukor.

  • Dupla-bundás újhagyma

    Tetszés szerinti mennyiségben friss újhagymát tisztítson meg, de nem távolítsa el teljesen a zöldjét.

  • Madártej

    Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;

  • Burgonyás szelet

    25 deka lisztet, 25 deka fõtt, áttört burgonyát 12 deka zsírral, 12 deka porcukorral, 1 egész tojással, 1 csomag Váncza-sütõporral és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrunk.

  • Madársaláta szárnyasmájjal

    Hozzávalók: 4 csirkemáj, 3 szem közepes burgonya, 1 gerezd gumós zeller, 1 alma, 15 dkg majonéz, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál mustár, 2 dkg porcukor, 1 csokor friss petrezselyem, madársaláta kedvünk szerint.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Túrós rétes

    Tojás nagyságú vajat elkeverünk 3-4 tojássárgájával, 2 kanál cukor s egy fél font tehéntúróval s egy marék tisztított mazsolaszõlõvel.

  • Orsótészta padlizsánnal

    Hozzávalók: 50 dkg orsótészta, só, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 kis doboz paradicsom, bors, 2 db kisebb padlizsán, 20 kis mozzarellagolyó, bazsalikomlevél a díszítéshez.

  • Sajttal töltött baconös csirkemell

    Sajttal töltött baconös csirkemellA melleket megmossuk és éles késsel zsebeket vágunk rájuk. A sajtot kb akkora kockákra vágjuk, hogy kényelmesen beférjen a résekbe. A sajtkockákat becsomagoljuk 1-2 szelet szalonnába (angol vagy bacon szalonna), és bedugjuk a mellekbe, majd fogvájóval a zsebek szélei megtűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a melleket elősütjük mindkét oldalán szép pirosra. Ha kissé megpirultak az oldalai, akkor borsozzuk, vegetázzuk és öntsd alá a 2 dl vizet, takarjuk le és tegyük be forró sütőbe kb 25 percre hogy belül is jól átsüljön.

  • Ecetes cékla

    A céklát tárolhatjuk nyersen is, egész télen át, ha van erre megfelelõ helyünk. Ha nincsen, de elég céklánk termett, érdemes savanyúságnak eltenni. Legjobb az Egyiptomi lapos, a Bordó, a Bíborhenger és a Detroit fajta. Ne legyen túl nagy, a kisebbeknek általában szebb, erõsebben piros a színük. Legjobb a legfeljebb 10-12 cm átmérõjû.

  • Fokhagymaleves

    FokhagymalevesA megpucolt vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el a felhevített olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk le egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti tehet bele többet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Ha összeforrt a leves jó alaposan turmixoljuk össze majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint lehet bele tenni sajtot is. Száraz kenyeret apróra vágva kicsit megpirítjuk és fogyasztáskor ebből teszünk a levesbe.

  • Acapulco

    Hozzávalók: tört jég, 1 rész fehér rum, 1 rész tequila, ½ rész kókuszlikõr, 2 rész ananászlé, 1 rész grapefruitlé.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...