rss
  • Hagymás marhaszeletek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

    A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a hagymát karikára vágjuk. Fóliatepsibe egy kanál olajat öntünk, a hagymát és a húst felváltva rétegezzük. A tetejére újra olajat öntünk, és alufóliával lefedve lassú tûzön több órán át sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Görög citromleves

    Hozzávalók: 1,2 l tyúkhúsleves, 4 dkg vadrizs, 3 tojás, csipetnyi só, 1 citrom leve, csipetnyi fehérbors.

  • Zöldborsós krumpli-kosárka

    A sonkát felkockázzuk, a répát tisztítjuk, mossuk, vékony hasábokra, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát finomra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn, egyenesen hideg vízzel félig telt tálba reszeljük, 2-3-szor cseréljük rajta a vizet. A répát, borsót enyhén sós vízben puhára pároljuk. Margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a sonkát és a zöldborsós répát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, melegen tartjuk.

  • Pácolt virslisaláta paprikával

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

  • Almás csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só.

  • Szedres torta

    Szedres tortaA szedret megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk. A vajat, a tejfölt, a cukrot, a citrom lereszelt héját, a vaníliát és a tojást habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát is a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába egyengetjük, a tetején eloszlatjuk a szedret, és óvatosan lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük a tetejét. Gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes sütemény.

  • Csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - sült csirkemell
    - 3-4 levél medvehagyma
    - 1 nagy pohár joghurt
    - 1 db kígyóuborka
    - 2 db paradicsom
    - 1/2 fej saláta
    - 2 db paprika
    - 1 csokor piros retek
    - olívaolaj
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Töltött burgonya

    Vegyünk minden személyre 2 nagy sárga burgonyát, nyersen tisztítsuk le, héját vágjuk le felül és alul is; itt azért, hogy le tudjuk állítani; a másik vastagabb felét meg szûrjük ki a lehetõ ügyesen, hogy nagyocska ürege legyen.

  • Rebarbarás morzsasüti

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, csipet só.

  • Maracuja-dinnye ital

    Hozzávalók 6 pohárhoz: 30 dkg sárgadinnye, 6 gombóc citromfagylalt, fél liter maracujanektár, negyed liter jéghideg Prosecco.

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Fokhagymás cukkíni

    A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  • Márványos sütemény

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 csésze cukor, 1 csésze liszt, fél csésze olaj, negyed csésze narancslé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál kakaópor.

  • Macesztorta

    Hozzávalók: 10 tojás, 6 ek. maceszdara (vagy dara+liszt vegyesen), 6 ek. darált dió, 10 ek. cukor, 1 citrom, 1/2cs. sütõpor. Csokikrém: Jól kikeverünk 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 ek kakaóval és két egész tojással. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Disziteni lehet gyümölcsökkel, csokireszelékkel, tejszinhabbal.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Kecsege vajmártásban

    7 deka vajat fölolvasztunk s egy kanál liszttel kissé pirítjuk. Egy kis fej szétdarabolt hagymát, fél citrom héját, pár szem borst és sót keverve hozzá, felöntjük lassan két merítõkanál melegvízzel s befödve, többszöri kavarás mellett, jól elhagyjuk fõni.

  • Szívecskés pirítós halkrémmel

    Ez tényleg megvan öt perc alatt, és isteni elõétel, fõleg egy üveg finom bor mellé. Mindössze egy fémbõl készült szív alakú sütiformára van szükségünk, mellyel a vékonyra vágott kenyérszeletekbõl szív alakú darabokat vágunk ki.

  • Ádám torta

    Hozzávalók: 1 fonott kalács, 8 dl tej, 4 teáskanál liszt, 30 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 tasak vaní1iáscukor, 20 dkg meggy, 10 dkg mogyoró, 1 tasak csokoládés pudingpor; A díszítéshez: tejszínhab, apróra tört mogyoró, meggyszemek;

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

  • Kocsonyázott majonézes burgonya

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dl majonéz, 1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár, 1/2 dl fehérbor, 2 evõkanál zselatin, só és õrölt bors, ízlés szerint, 2 evõkanál ecet, 1 evõkanál cukor.

  • Tojáskrém 2.

    A tojásokat keményre fõzzük, megtisztítjuk, kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük és egy kis tálkában villával összetörjük.