rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldbabfõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2-3 szelet füstölt szalonna, 1 kg zöldbab, 1 evõkanál só, 1-2 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, 1 szelet zöldpaprika (vagy a csumája), 1-2 evõkanál liszt, 1/4 l tej, 1 doboz tejföl, 1 evõkanál gulyáskrém.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. A szalonnát kisütjük, kivesszük. A zsírjában megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, zöldpaprikát, az összezúzott fokhagymát, beledobjuk a felvágott zöldbabot, ráöntünk 1 dl vizet, a gulyáskrémet és fedõ alatt megpuhítjuk. Amikor puha, megszórjuk a liszttel, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, ha kell egy kis tejjel, még felengedjük (és ízlés szerint megcukrozzuk.)

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Áfonyalikõr

    Hozzávalók: Áfonyaszemek, cukor, alkohol.

  • Áfonyás Cake

    Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.

  • Ánizsos csirkemáj brokkolival

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, l dl száraz fehérbor, ánizs, 1 dl szójaszósz, 1 dl tejszín, 2 fej brokkoli.

  • Csöregefánk

    Hozzávalók: kb. 35 darabhoz, 8 dkg sütõmargarin, 35 dkg liszt + a nyújtáshoz, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál rum, a sütéshez olaj, a szóráshoz vaníliás porcukor.

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: egy evõkanál zsiradék, 2 evõkanál liszt, 20 dkg kolbász, betétnek apró krumplis gombócok, egy kávéskanál pirospaprika, só, egy gerezd fokhagyma, tejföl, ecet (akkor készítsük, ha füstölt húst vagy sonkát fõztünk ki és megmaradt a leve).

  • Tojásos paradicsom

    Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.

  • Sajtos rakott pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 40 dkg reszelt sajt, 5 dl tej, 5 db tojás, fokhagymakrém, zsemlemorzsa, liszt, margarin, só.

  • Töltött kacsa

    Hozzávalók:

    1 kacsa, 1 tojás, kevés tej, 1 zsemle, 1 fej vöröshagyma, evõkanál olívaolaj, 1 csokor zellerlevél, só és bors

  • Egyszerû tejfölös pogácsa

    Langyos tejben 2 dkg élesztõt 2 dkg cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral jól elmorzsolunk.

  • Balencia

    Jéggel félig telt pohárba töltjük a likõrt, felöntjük narancslével, és a gyümölcsszelettel díszítjük.

  • Bitter Mint

    Hozzávalók: 10 cl grapefruitlé 6 cl bitter lemon, 2 cl ásványvíz, 1 cl citromlé, 1 öntet borsmentaszirup.

  • Perzsa joghurtleves

    Hozzávalók: 6 dl joghurt, 2 evõkanál tejföl, 2 dl víz, 4 kicsi uborka, 1 evõkanál fimomra vágott kapor, 5 dkg héjatlan mandula, 5 dkg mazsola, só.

  • Sóskaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sóska, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, cukor, só, 1,5 l csontleves (vagy víz).

  • Rakott busa csõben sütve

    Hozzávalók: 4 db szép busafilé, 4 db nagyobb burgonya, 2 db sárgarépa, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 4 fej csiperke gomba, 1 db piros paprika (kápia), 1 db hegyes zöldpaprika, 2 db paradicsom, bacon, 1 pohár tejföl, só, õrölt feketebors, 1/2 citrom, 1 dl fehérbor, trappista sajt, zsemlemorzsa, reszelt parmezán.

  • Daragaluska

    Egy gyenge evõkanál zsírt jól elkeverünk, hozzáadunk egy egész tojást, kevés sót és egy deci finom darát.

  • Házi cini minis

    Hozzávalók: 4 db extrudált kenyér, 2 kávéskanál méz, 2 kávéskanál fahéj, 2 dl 1,5-ös tej.

  • Rokfortos-diós tészta

    Rokfortos-diós tésztaA diót durvára aprítjuk. A sajtot apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk húsát apróra vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a zöldséglevest és a tejszínt, majd állandó keverés mellett felforraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Végül a hagymakarikákat és a chilit is a szószhoz adjuk, és még 2-3 percig főzzük.

  • Grillezett amerikai oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

  • Túrótorta

    TúrótortaTojások sárgáit, a cukorral, kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és a piskóta alapot beleöntjük, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A ricottát, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínhabot felverjük külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverjük. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldjuk, és hozzátesszük a már összekavart hozzávalókhoz.

  • Csabai krokett

    Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém, 1 mk sütõpor, 1 mk törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott tk pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...