rss
  • Hagyományos krumplifõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 dl tejföl, só, majoránna, ecet, cukor, liszt, zsír.

    Felteszem fõni a kockára darabolt krumplit sós vízben. Ha megfõtt a krumpli, sima rántással besûrítem. Ezután leveszem a tûzrõl, beleteszek 2 dl tejfölt, ecettel savanyítom, megszórom bõven majoránnával, és egy pici cukrot is teszek bele. Elkeverem. Egyszerû recept, a 2 dl tejföl miatt finom selymes íze lesz. Isteni finom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült, édes, túrós kocka

    Hozzávalók: liszt 1 kg, tojás 3 db, tojás 4 db, vanília 1/4 rúd, tejföl 2.5 dl, túró 25 dkg, porcukor 15 dkg.

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Mandulás tormamártás

    Minden személyre vegyünk egy evõkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet; ezeket tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre egy kávés kanál, héjától megtisztitott és apróra megtört mandulát; továbbá minden személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés cukrot.

  • Palacsinta

    Hozzávalók:

    12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

  • Túrópuffancs

    Hozzávalók: 1/4 kg liszt, 1/4 kg túró, 1 pohár tejföl, 3 db tojás, fél zacskó sütõpor, 1 zacskó vaníliás cukor, pici só.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, olaj vagy zsír, liszt, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, pirospaprika, só
    babérlevél, füstölt sonka vagy kocka.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 30 dkg darált keksz
    - 30 dkg darált dió
    - 2 dkg kakaópor
    - 20 dkg átszitált porcukor
    - 1 dl rum
    - kb. 2 dl tej

    Krémhez:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 3 vaníliás cukor
    - kevés vanília aroma
    - 1 cs keksz

  • Túrós Zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Banános grapefruitos gyümölcskenyér

    Hozzávalók:

    - 3 banán (45 dkg)
    - 1/4 grépfrút leve
    - 2 nagy tojás
    - 14 dkg graham liszt
    - 14 dkg rozsliszt
    - 10 dkg vaj
    - 14 dkg barna cukor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl joghurt
    - 5 dkg mazsola
    - 5 dkg durvára vágott dió
    - 5 dkg szeletelt mandula

    A grépfrúthabhoz:

    - 2 grépfrút kifilézve
    - 25 dkg mascarpone
    - 1 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 3 dkg méz

  • Bahama Mama

    Az alapanyagokat keverõpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel félig megtöltött pohárba, és díszítjük.

  • Amurpaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi amurderék, 5 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika,
    1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 4 dkg liszt, só.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Bohó rizssaláta

    Hideg, váltott vízben, kezünkkel gyúrva, átmosunk 20 dkg rizst, majd másfélszer annyi vízzel öntjük le, mint amennyi a rizs térfogata.

  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka,(vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem.

  • Nyúlpecsenye

    Hozzávalók: 1 nyúl gerince és combjai, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 citrom leve és a héja reszelve, só, zsír;

  • Körtés csokoládétorta

    Hozzávalók 8-10 szelethez: 3-4 darab puha körte, 12 dkg olvasztott vaj, 3 dkg kakaópor, 15 dkg liszt, 1 dl meleg víz, 4 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 1 tojás, vaj és liszt a forma kikenéséhez.

  • Újházy tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 kg-os tyúk, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, fél zeller, egy fej vöröshagyma, 2 fej gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cérnametélt, 1 csokor petrezselyem, só, egész bors.

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk.