rss
  • Badacsonyi szõlõsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg szõlõ, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek dió, 1 ek porcukor.

    A szõlõt megmosom és egy mély tálba teszem. A diót megõrlöm és összekeverem a porcukorral. A cukrozott diót õsszekeverem a borral és megvárom, míg felolvad a cukor, ezzel öntözöm meg a szõlõt és 3 órára a hûtõbe teszem. Ajánlható minden szárnyasételhez, vagy csak úgy enni.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia zöldborsó

    Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfû virág, 2,5 dkg vaj, só, bors.

  • Tojásos kockák

    Hozzávalók: 8 tojás, 8 evõkanál tej, 8 evõkanál morzsa.

  • Genovai pesto

    Hozzávalók: gyökér, 1 csésze húsleves, 1 csésze bor, 2 salotthagyma, 1 csésze barna mártás, 1 húsleveskocka, 10 dkg vaj, 2 tk citromlé, 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Mexikói csirkesaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt csirkehús, 2 pirospaprika, 150 ml tejföl, 50 ml majonéz, 15 dkg konzervkukorica, 1 tasak gyors rizs, 1/2 kávéskanál õrölt chili, só, bors.

  • Gesztenyekrém leves

    Hozzávalók:

    - 1 csomag fõzés nélküli vaníliás pudingpor
    - 9 dl tej
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 teáskanál õrölt fahéj
    - fél kávéskanál õrölt gyömbér
    - 10 db szegfûszeg
    - 20 dkg gesztenyepüré
    - 1 teáskanál rumaroma

  • Csirkemájragu

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 10 dkg gomba, 1 szép, húsos paradicsompaprika, 5 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Szalagos fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 + 1 EK porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 cl rum, késhegynyi só.

  • Rakott krumpli vega módra

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, rengeteg fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg szárított paradicsom, 1 nagy doboz tejföl, 2 db tojás, olívaolaj, kevés só, bors, vegeta.

  • Mézes borleves

    Hozzávalók:

    8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz

  • Paradicsomos-sajtos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg friss paradicsom, 20 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1-1 mokkáskanálnyi õrölt fekete bors és currypor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.

  • Szentgyörgyhegyi rizling mártás

    Hozzávalók: 60 g vaj, 25 g liszt, 1 ek. esszencia, 200 ml Szentgyörgyhegyi olaszrizling, 1 db alma, 200 g szõlõ, 20 g cukor, 150 ml tejszin, só.

  • Mandulás-borjúmájas kocsonya

    Hozzávalók: 50 dkg borjúmájas, 2 dl tejszín, 4 evõkanál tisztított mandula, 4 evõkanál sherry, 1 csapott mokkáskanál pástétomfûszer, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál zselatinpor, fél dl tej, só, a tálaláshoz salátalevelek, narancskarikák.

  • Hájas tészta

    Hozzávalók: 500 g liszt, 500 g háj, 1 ek. cukor, 2 tojássárgája, ecet, só, (esetleg kevés, savó, vagy tejföl), lekvár.

  • Meggyes márvány

    Hozzávalók:

    1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 2 csésze lencse, 2 1/2 liter víz, 2 fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 2 evõkanál liszt, 2 szál sárgarépa, só, bors, 1 babérlevél, l szál kóser kolbász.

  • Olasz gombasaláta - insalata di funghi

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Cukkínis lepény

    Hozzávalók: készen vásárolható leveles tészta 1 csomag, 2 kisebb cukkíni, 1 fej hagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, bacon szalonna vagy füstölt sonka, esetleg tarja.

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

  • Black Hawk

    Hozzávalók: 7,5 cl whisky, 3 cl sloe gin (kökényes), jég.

  • Savanyú raguleves

    Hozzávalók: 40 dkg disznóhús, 15 dkg leveszöldség, 2 hagyma, 5 dkg rizs, 2 tojás, 1 ek tárkonyecet, 1 dl tejföl, só, bors, csipetnyi paprika, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dl olaj.