2024.04.20. - Tivadar

Sajtos csiga

Tészta hozzávalói: 40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztõ, 1 evõkanál cukor, 0,75 dl olaj, 15 dkg reszelt sajt/Trappista vagy Eidami/, 1/5 evõkanál só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Töltelék hozzávalói: 12,5 dkg puha margarin, 2 kisebb tojás sárgája. Teteje kenéséhez 1 egész tojás, csipet só, 1 evõkanál tejföl.

Az élesztõt 1 dl tejben, melybe egy morzsa cukrot tettünk felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, hozzáadunk kb 8 dkg sajtot, beleöntjük az olajat, a felfuttatott élesztõt, a maradék tejet és alaposan kidolgozzuk. Kettévesszük a tésztát és cipót formázunk belõle, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.

A margarint alaposan kikeverjük a tojások sárgájával, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, megszórjuk egy kevés sajttal és mint a bejglit felsodorjuk. 2 cm széles csíkokra szeleteljük, majd alaposan kikent sütõlemezre elég távol ültetjük õket, tetejüket megkenjük a tojás, tejföl, só keverékével, megszórjuk a maradék sajttal és 20-25 percig pihentetjük. Elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük. Levesek kísérõjeként, esetleg sörkorcsolyaként kínálhatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!