2024.04.19. - Emma

Cseresznyés palacsinta részegen

Hozzávalók: palacsinta alapmassza 20 db palacsintához 50 dkg cseresznye 1 mokkáskanál õrölt fahéj kevés porcukor 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma fél deciliter tejbe keverve).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverjük a palacsintatésztába és kicsi, vastag palacsintákat sütünk belõle. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk, és a pálinkával vagy az aromás tejjel megöntözzük és félbehajtva azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!