rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Cseresznyés palacsinta részegen

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: palacsinta alapmassza 20 db palacsintához 50 dkg cseresznye 1 mokkáskanál õrölt fahéj kevés porcukor 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma fél deciliter tejbe keverve).

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverjük a palacsintatésztába és kicsi, vastag palacsintákat sütünk belõle. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk, és a pálinkával vagy az aromás tejjel megöntözzük és félbehajtva azonnal tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs, (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 db. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • Gombamártás

    Hozzávalók: 1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma, 2-3 kanál liszt, némi olaj, só, bors, majoránna.

  • Daragaluska - levesbetét

    Egy gyenge evõkanál zsírt jól elkeverünk, hozzáadunk egy egész tojást, kevés sót és egy deci finom darát.

  • Zöldségropogós

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1 késhegynyi õrölt bors, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Birsalmapuding

    Hozzávalók: 1 kg birsalma (vagy birskörte), 25 dkg édes Hóvirág kétszersült, 20 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 3 dkg vaj, 3 szem összetört szegfûszeg, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, kevés liszt, fahéjas porcukor a tetejére.

  • Gyömbéres, zöld limonádé

    Hozzávalók: 2 db lime, 5 dkg. gyömbér ( friss )Szupermarketekben kapható, 1 mk. citromsav, 1 citrom leve, 35 dkg. cukor, 1,5 l víz.

  • Alufóliában sült csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Sajtos karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só.

  • Sajtos körte

    Hozzávalók: 300gr sajt (trappista, ementáli,) 2 tojássárgája, só, õrölt bors,õrölt szerecsendió 8db körte ek.vaj.

  • Tonhalkockák

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalfilé, só, koriander, durvára õrölt feketebors, olaj.

  • Almasaláta

    Hozzávalók:

    3 szép alma, 2 dkg vaj (vagy margarin), 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg

  • Lekváros pufi

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 10-12 dkg finomliszt, 2 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 db alma, 1 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, mokkáskanál sütõpor, kevés só és porcukor;

  • Almás krémes

    Hozzávalók: Piskóta lapokhoz (1 sárga- 1 kakaós): 2x4 db tojás, 2x0.12 kg kristálycukor, 2x 0.16 kg liszt, 2x0,025 l olaj, 2x1 cs sütõpor, 2x0.025l tej, 1x0.02 kg kakaópor. Krémhez: 1.0 kg alma, 0.05 kg vaj, 0.08 kg kristálycukor, 1 db resz.citromhéj, 2.5 cs v.puding fõzõs, 1.0 l tej, 0.14 kg kr.cukor, 2 cs van.cukor, 1 cs zselatin, 0.25 kg margarin, 0.5l habmester, 0.15 kg étcsoki, 0.025 l olaj.

  • Túrós krumpli

    A burgonyát fõzd meg héjában, majd hámozd meg, vágd ketté, s a közepét vájd ki. (A kisebb krumplikat felesleges kettévágni.) A túrót törd át a krumplivájadékkal és dolgozd össze a tejföllel.

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.

  • Áfonyakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 4 dl tejszín, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evõkanál liszt, 3 szegfûszeg, só és cukor ízlés szerint.

  • Sajtos pulykamell paprikás kelbimbóval

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell, 1 tojás, 1/2 dl tej, 2 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt sajt, 2 dkg liszt, bõ olaj a sütéshez.

  • Fõtt húsvéti sonka

    Hozzávalók:

    - kb. 2-2,5 kg-os jó minõségû sonka (ha nem kötözött, lazán átkötözöm, hogy véletlenül se essen szét)
    - 2 vöröshagyma héjastól - csak félbehasítva
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - 1 kávéskanál egész bors
    - kevés egész kömény
    - 2 babérlevél
    - 2 dl száraz fehérbor

  • Paradicsomlekvár

    Hozzávalók: 2,5 kg paradicsom, 10 dkg vaj, csipetnyi sáfrány, 4 evõkanál méz, 1 fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 2 evõkanál szezámmag, só, bors.

  • Tejszínes, tojásos karfiol

    Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evõkanál tejszín, 35 dkg fõtt karfiol, vaj, só, szerecsendió, egy csomó petrezselyem.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...