2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rántott padlizsán

Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, só, bors, olaj a sütéshez. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, kevés tej, száraz fehérbor (utóbbiakból csupán 1-1 evõkanálnyi).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A piacon frissen vásárolt, hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. A szépen karikázott padlizsánszeleteket sózom, néhány percre tálcára terített papírtörlõre helyezem õket, szigorúan egy szintben, hogy kieresztett levüket felitassa a papírtörlõ.

Amíg katonás sorban ácsingózó korongjaim levüket eresztik, poharamba kedvenc száraz vörösborom levébõl én is eresztek magamnak egy keveset, csak úgy az íze, zamata miatt. Persze arra is jut idõm, hogy a panírozás kellékeit elõkészítsem, a felvert tojást sózáson kívül törött borssal is ízesítem, és kevés tejjel, száraz fehérborral selymesebbé varázsolom.

A padlizsánszeleteket friss papírtörlõvel újra átitatom mindkét oldalukon, kevés õrölt borssal megszórom, és azonnal panírozom, a megszokott liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben. Serpenyõben, forró olajban aranybarnára sütöm.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!