rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldbabos rizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg darálthús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 köteg petrezselyem, majoranna, oregánó, só, bors, barna rizs vagy 20 dkg zöldbab, fûszerpaprika, provence-i fûszerkeverék, rozmaring, 10 dkg füstölt sajt, 4 db paradicsom.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A vöröshagymát finomra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, valamint provence-i fûszerkeverékkel és majorannával ízesítjük. Egy darab forrázott, apróra vágott paradicsomot, fûszerpaprikát és zúzott fokhagymát adunk hozzá.

    A húst puhára pároljuk. Barna rizst megfõzzük. A húshoz hozzáadjuk a rozmaringot és a felvágott zöldbabot. Ehhez hozzákeverjük a barnarizst, valamint kockára vágott sajtot.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséggel töltött karaj

    Hozzávalók:

    - 7-8 szelet sertéskaraj
    - 1-2 szál sárgarépa
    - 10-15 dkg zöldborsó
    - 1 tojás
    - 6 ek liszt
    - tej
    - sütéshez olaj
    - só
    - bors

  • Tejfeles lepény

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

  • Csirkés gombaleves

    Csirkés gombalevesA csirkemellet leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A hagymát, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, a hagymát finomra, a pórét és a répát karikákra vágjuk. A gombákat folyó víz alatt, gyors mozdulatokkal leöblítjük, tányérjukat széles, szárukat vékony csíkokra tépkedjük. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkehúst, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát és a gombát, s további 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, ízlés szerint borsozzuk.

  • Burgonyagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 evõkanál búzadara, 1 evõ­kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Sajtkrémes krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 20 dkg tejszínes krémsajt, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 8 dl zöldségleves (kockából), 1 csokor petrezselyem, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Sült pulykacomb marsalával

    Hozzávalók: 2 db 75 dkg-os pulykacomb, 1 dl marsala (vörös likõrbor), 1 dkg szarvasgomba, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál kukoricaliszt, 1 dkg vaj, só, õrölt bors;

  • Eperkrémleves

    Hozzávalók: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaníliás cukor.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint

  • Erdõmester sült

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 evõkanál pirospaprika, zsemlemorzsa, 1 kg sertéscomb, 1 kg marhafelsál, 5 dl tejföl, só, bors és egy kukta.

  • Retektzatziki és szalonnás csirkemellek

    Hozzávalók:

    A retektzazikihez: 1 nagy csomag retek, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl görög joghurt, só

    A csirkemellekhez: 60 dkg (három) csirkemell, 9 szelet szalonna, 2 ek. olaj, 2 ek. citromlé, 1 ek. õrölt római kömény, 1 ek. szárított oregánó, bors

  • Karfiolos-szardellás metélt

    Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Tintahalleves

    Hány személyre: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Kapros juhtúrós lángos

    Hozzávalók: 8 lángostészta, 30 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 csomó kapor, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Gyulai Csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db kisebb csirkecomb, 1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, mustár.

  • Sült csirke, kukoricaliszttel

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 tk cukor, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 ek kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz.

  • Túrós zserbó

    Készítette: Baloghné Teréz

    A tésztája a hagyományos zserbó.

  • Gesztenyés kuglóf

    Hozzávalók:

    5 egész tojás, 20 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1/2csg sütõpor, 5 dkg reszelt tejcsoki, 18 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 10 dekányi lisztben átforgatott meggybefõtt.

  • Rántott brokkoli

    Rántott brokkoliA megtisztított és szétszedett brokkolirózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük, és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet ( vagy fokhagymasót szórunk bele) aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. A brokkolirózsákat a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Sült krumplival vagy salátával vagy valamilyen mártogatóssal is fogyasztható.

  • Színes szelet

    Hozzávalók:

    - 30 dkg cukor
    - 4 db tojás
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk sütõpor
    - 30 dkg margarin
    - 50 dkg liszt
    - 1 ek kakaó
    - 1 kk piros ételfesték
    - 1 kk sárga ételfesték

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...