2025.11.19. - Erzsébet

Rakott palacsinta

Hozzávalók: palacsinta, vaníliás cukor, dió (cukros dió), cukros kakaó, tojásfehérje, baracklekvár.
Egy személy részére általában négy palacsintát sütünk. Ezután a tûzálló tálat kivajazzuk, az oldalát és az alját vékonyan befedjük palacsintával. Az elsõ sorra tojásos, vaníliás cukros, mazsolás túrótölteléket kenünk. Ezt lefedjük palacsintával, majd leforrázott, ízesített cukros diótölteléket kenünk rá. Erre ismét palacsintát, s ezt bõven cukrozott kakaóval szórjuk meg.

Végül a tetejére üres palacsinta kerül. Ezután a palacsintákat sütõben jól átforrósítjuk. Közben tojásfehérjét cukorral kemény habbá verünk, belekeverünk egy kevés baracklekvárt, és borzasan rákenjük a rakott palacsintára. Tálalás elõtt felsõ lángra állított sütõben rózsaszínûre sütjük.

Jó étvágyat!