rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rakott palacsinta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: palacsinta, vaníliás cukor, dió (cukros dió), cukros kakaó, tojásfehérje, baracklekvár.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy személy részére általában négy palacsintát sütünk. Ezután a tûzálló tálat kivajazzuk, az oldalát és az alját vékonyan befedjük palacsintával. Az elsõ sorra tojásos, vaníliás cukros, mazsolás túrótölteléket kenünk. Ezt lefedjük palacsintával, majd leforrázott, ízesített cukros diótölteléket kenünk rá. Erre ismét palacsintát, s ezt bõven cukrozott kakaóval szórjuk meg.

    Végül a tetejére üres palacsinta kerül. Ezután a palacsintákat sütõben jól átforrósítjuk. Közben tojásfehérjét cukorral kemény habbá verünk, belekeverünk egy kevés baracklekvárt, és borzasan rákenjük a rakott palacsintára. Tálalás elõtt felsõ lángra állított sütõben rózsaszínûre sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Májusi sajtos batyu

    Hozzávalók: 4 db borsos camembert sajt, 12 dkg méz, morzsolt majoránna, 4 közepes cukkini, 5 dkg mandula, 10 dkg margarin, 1 csomag leveles tészta, pirospaprika, só.

  • Szarvaspörkölt

    Egy nagy fejhagymát apróra vágtam, megpároltam zsírban, egy zoldpaprikát apróra kockázva hozzáadtam, mikor megpárolódott, hozzáadtam egy cikkekre vágott paradicsomot, egy evõkanál pirospaprikát, rátettem a felkockázott szarvashúst (kb. 1,5 kg).

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók:

    - 20 dkg liszt
    - 20 dkg vaj
    - 20 dkg túró
    - 2 tojás
    - 3 tk só
    - 1 csipet fehérbors

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Debreceni pulykamell

    Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Americano

    A vermutot jéggel elkeverjük, felöntjük a szódával, és narancsszelettel díszítjük.

  • Görög rizses tyúkleves

    A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig fõzzük. Egy keverõtálban a keményítõt, a tejet a sót és a tojás sárgákat alaposan elkeverjük. Habverõvel állandóan keverve, apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk!

  • Gyümölcskenyér aszalt szilvával és dióval

    Hozzávalók: 18 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 12,5 dkg margarin, 17 dkg barnacukor, 2 tojás, vaníliaaroma, 3 dl tej, 37 dkg liszt, 1 tasak élesztõ, csipetnyi só.

  • Tejszínes kukorica

    A hagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, majd a vajon párold üvegesre. Ezután add hozzá a kukoricát, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és öntsd le a tejszínnel. Csak annyira melegítsd fel, hogy ne forrjon.

  • Anci túróscsuszája

    Hozzávalók: 70 dkg száraztészta, fél kg tehéntúró, 1 pohár tejföl, 20 dkg füstöltszalonna, mokkáskanál só

  • Háromszéki palacsinta

    Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.

  • Szalonnás csirkemell

    Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípõs pirospaprika, kevéske olívaolaj.

  • Paksi dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznye paprika, 4 adag gyufatészta.

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Vendégváró tészta

    Hozzávalók:
    25 deka liszt, 25 deka cukor, 25 deka vaj, vagy margarin, 25 deka õrölt dió, egy-egy késhegynyi õrölt fahéj, és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, egy kevés fehér bor. Töltelékhez: barackíz, zsír a tepsi kikenéséhez.;

  • Paradicsom saláta

    Vöröshagymát kockára vagy karikára vágunk,lesózzuk. Amikor levet kezd engedni, hozzáadjuk a karikára vagy gerezdekre vágott paradicsomot.

  • Ananászital

    Hozzávalók: 1 szelet friss ananász, 1,5 dl vörösbor, 1 evõkanál citromlé, 1 dl fekete tea, 1 teáskanál rum, édesítõpor.

  • Kulináris utazás Franciaországba

    Amilyen sokszínû a francia táj, ugyanolyan változatos a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán ízekig megtalálható benne szinte minden. A Francia konyha címû receptkötetben ínycsiklandó regionális ételeket találsz, amelyeket a legfinomabb gall édességek tesznek teljessé. Indulhat a kulináris utazás?

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...