Hozzávalók: 4 palacsinta, 25 dkg rizs, 1 l tej, 10 dkg mandula, 7 dkg vaj, 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 citrom, 1 dkg kakaó, 3 kanál baracklekvár.
A rizsbõl tejberizst fõzünk úgy, hogy a darált, hámozott mandulát és a vajat belefõzzük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a kihûtött rizshez adjuk. Ezt három részre osztjuk. Az egyik részbe citrom reszelt héját, a másikba 1 dkg kakaót, a harmadikba 3 kanál sárgabaracklekvárt keverünk.
Ezután a tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és a h romféle rizsbe keverjük. Négy vékony palacsintát, sütünk. Kikent tortaformába rakjuk, mégpedig úgy, hogy a különbözõ ízû rizskeverékeket elválasztjuk egymástól a palacsintával és alul, felül is palacsinta legyen.
Jó étvágyat!