2025.12.19. - Viola

Dán karfiolleves

Hozzávalók: 1 üveg karfiolkonzerv vagy 1 csomag mirelit karfiol, 30 dkg burgonya, 1 húsleveskocka, 2 pár virsli, só, 1 csomó zöldpetrezselyem.
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter vízzel, és beledobunk egy húsleveskockát. Lefedve, kis lángon puhára fõzzük, ekkor teszünk bele fejenként egy szál virslit, levével együtt egy üveg konzerv karfiolt, és meghintjük egy csomó finomra vágott zöld petrezselyemmel.

Ezzel már csak 2-3 percig forraljuk, megízleljük és ha kell, utána- sózzuk. Ha mélyhûtött karfiolból készítjük, akkor 5 perccel korábban tegyük bele a karfiolt, és még 1/2 liter vízzel hígítsuk. Nagyon ízletes, kiadós téli leves.

Jó étvágyat!