rss
  • Dán karfiolleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 üveg karfiolkonzerv vagy 1 csomag mirelit karfiol, 30 dkg burgonya, 1 húsleveskocka, 2 pár virsli, só, 1 csomó zöldpetrezselyem.

    A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter vízzel, és beledobunk egy húsleveskockát. Lefedve, kis lángon puhára fõzzük, ekkor teszünk bele fejenként egy szál virslit, levével együtt egy üveg konzerv karfiolt, és meghintjük egy csomó finomra vágott zöld petrezselyemmel.

    Ezzel már csak 2-3 percig forraljuk, megízleljük és ha kell, utána- sózzuk. Ha mélyhûtött karfiolból készítjük, akkor 5 perccel korábban tegyük bele a karfiolt, és még 1/2 liter vízzel hígítsuk. Nagyon ízletes, kiadós téli leves.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymaleves

    HagymalevesA hagymát megpucoljuk, apró kocákra vágjuk, bő olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a hagymát és fedő alatt addig főzzük, hogy jól megpuhuljon. Amikor ez megvan beletesszük a leveskockákat, a sót ,borsot, felengedjük vízzel, megvárjuk míg felfő és beletesszük a tejszín. Mikor ezzel is felforr, beleszórjuk a reszelt sajtok egy részét. Jól elkeverjük, hogy ne álljon össze benne. Közben míg levesünk forr, elkészíthetjük a kenyér kockákat. Ha kész a leves, pirított kenyérkockákkal és a maradék sajttal tálaljuk.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Tésztaleves

    Hozzávalók:

    10 dkg vékony tészta, 10 dkg (1 kis fej) vöröshagyma, 5 dkg káposzta, 5 dkg garnéla, 3 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál halszósz, 2 evõkanál szójaszósz,
    1 kisujjnyi dundi gyömbér, 1 kávéskanál thai citromfû, chili

  • Americano

    A vermutot jéggel elkeverjük, felöntjük a szódával, és narancsszelettel díszítjük.

  • Lecsós máj

    Hozzávalók: 8db csirkemáj (vagy ennek megfelelõ mennyiségû bármilyen máj), 1kg paprika, 1/4 kg paradicsom, 3 fej hagyma, só.

  • Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 3 dl tej, 6 kiskanál étkezési zselatin, 30 dkg cukor, 20 dkg margarin.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár, mazsola.

  • Töltött rostélyos

    Két szép nagy rostélyoshoz veszünk 25 deka disznóhúst a combjából, 6 deka szalonnát. A rostélyost megveregetjük, besózzuk és félre tesszük.

  • Házi készítésű pizza

    Házi készítésű pizzaKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt. A lisztet egy keverőtálba mérjük, a közepébe beleöntjük az élesztős vizet. Hagyjuk felfutni, majd keverjük össze a liszttel, olivaolajjal, sóval, maradék vízzel. Kicsit keményebb tészta legyen az eredmény mint egy átlag kelt tészta. A tésztát kétszer kell keleszteni. Először egy órát, majd a tepsibe kinyújtva még egy fél órát. Ha megemelkedett, megkenjük pizzaszósszal majd a maximum hőfokra előmelegített sütőbe teszem 7-8 percre. Ezután rápakoljuk a feltétet, még visszatesszük kb. 7 percre és a legvégén rátesszük a sajtot is.

  • Currys sárgabab

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy 2 csomag mirelit sárgabab, 1 pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál liszt, 1 db tojás, 1 teáskanál curry, 1 kávéskanál só, vegeta.

  • Ananászos-kókuszos kuglóf

    Hozzávalók 18 szelethez: 50 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg porcukor, 1 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 1,2 dl tej, 2 evõkanál rum, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál kakaó, csipetnyi só.

  • Sajtos zöldspagetti

    Hozzávalók: fél kiló zöldspagetti, 5 dkg reszelt pecorino, 5 dkg reszelt parmezán, 5 dkg reszelt provolone, 5 dkg vékony szeletekre vágott mozzarella, 2 ek olivaolaj, só, 8-10 dkg vaj.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Egres rumban

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

  • Sertéskaraj töltött tojással

    Hozzávalók:

    - 4 fõtt tojás
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl tejföl
    - só
    - 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
    - õrölt bors
    - 4 evõkanál olaj
    - 60 dkg sertéskaraj

  • Falusi saláta

    Hozzávalók: 60 dkg fejeskáposzta, 40 dkg sárgarépa, fél mokkáskanál só, 25 dkg csemegeuborka, 3 evõkanál olaj, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 evõkanál porcukor, 2 evõkanál 6 százalékos tárkonyos ételecet, 1 csokor petrezselyem.

  • Metélõhagymás rizs

    Hozzávalók: 2 csésze fõtt rizs, 1 csésze nagyjából összevágott metélõhagyma, fél csésze, apróra vágott sonka, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 kisebb cukkini, kis kockákra vágva, 1 kanál szójaszósz.

  • Bajor burgonya

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g burgonya, 200 g fõtt házisonka, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 60 g vaj vagy margarin, 0,5 dl tejszín, só, õrölt bors.

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Mazsolás krumplipüré

    Pucoljon meg 20 dkg héjában fõtt krumplit, s törje össze 2 teáskanál vajjal.