rss
  • Dán karfiolleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 üveg karfiolkonzerv vagy 1 csomag mirelit karfiol, 30 dkg burgonya, 1 húsleveskocka, 2 pár virsli, só, 1 csomó zöldpetrezselyem.

    loading...

    A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter vízzel, és beledobunk egy húsleveskockát. Lefedve, kis lángon puhára fõzzük, ekkor teszünk bele fejenként egy szál virslit, levével együtt egy üveg konzerv karfiolt, és meghintjük egy csomó finomra vágott zöld petrezselyemmel.

    Ezzel már csak 2-3 percig forraljuk, megízleljük és ha kell, utána- sózzuk. Ha mélyhûtött karfiolból készítjük, akkor 5 perccel korábban tegyük bele a karfiolt, és még 1/2 liter vízzel hígítsuk. Nagyon ízletes, kiadós téli leves.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

  • Csokis tekercs

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé

  • Barackos-túrós pite

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 2 tojás sárgája
    - 2 dl tejföl
    - 6 dkg porcukor
    - csipet só

    A töltelékhez:

    - 50 dkg krémtúró
    - 2 tojás sárgája
    - mazsola
    - 30 dkg õszibarack
    - 1/2 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 db babapiskóta
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg cukor

    A citrommázhoz:

    - 1/2 citrom leve
    - 2-3 dkg margarin
    - 18 dkg porcukor

  • Kolbászos káposztaleves recept

    Hozzávalók:
    40 dkg savanyú káposzta, 2-3 dl savanyúkáposzta-lé, 15 dkg kolbász vagy debreceni (esetleg virsli), 2 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evõkanál só, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 1-1 késhegynyi õrölt koriander és mustármag;

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Citromzselatin

    Hozzávalók: 1,5 evõkanál zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl száraz forró fehérbor, 4 evõkanál citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg kristálycukor.

  • Almás-mazsolás rizs

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs, 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Gyömbéres csirkeleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg csirkehús
    - 5 gerezd fokhagyma
    - 2 fej vöröshagyma
    - 2 ek. olaj
    - 1-1 mk. õrölt bors,kurkuma, gyömbérpor
    - só és citromlé ízlés szerint

  • Tejes pite barackízzel

    Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat).

  • Kapros gombás rákragu

    Hozzávalók: 1 csomag koktélrák (mirelit), 1 doboz kínai gombakonzerv, 1 csomó kapor, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, 1 dkg só.

  • Húsos rakott tészta

    Húsos rakott tésztaA hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben barnulásig pirítjuk.

  • Mustáros csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 8 darab csirkeszárny, a mustáros mázhoz 5 deka olvasztott vaj, vagy margarin 1 evõkanál olaj, 4 evõkanál mustár, (lehet csípõs is) 1 evõkanál barna cukor, 2 evõkanál frissen csavart citromlé, 1 teáskanál õrölt pirospaprika, 1-2 aprított zöldpaprika (elhagyható), só, frissen õrölt bors.

  • Tejszínes kukorica

    A hagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, majd a vajon párold üvegesre. Ezután add hozzá a kukoricát, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és öntsd le a tejszínnel. Csak annyira melegítsd fel, hogy ne forrjon.

  • Szegedi gulyásleves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, 6 dkg zsír, 3 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 g köménymag, 1 g majoranna, 2dkg só, fél kg burgonya, 20 dkg vegyes zöldség, 15 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg liszt, 1 db tojás.

  • Mézes-mustáros csirkemell

    Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellet megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy műanyag dobozba összekeverünk 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt (az arányok változtathatók, attól függően ki hogy szereti az édes-savanyút) és 2 evőkanál olajat, beletesszük a paprikát, borsot és a szerecsendiót majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat, hogy mindenhol jól ellepje a pác. Felönthetjük 1 dl tejjel is, attól porhanyósabb lesz a hús. Majd rátesszük a doboz tetejét és jól lezárva legalább 1 napig a hűtőben pihentetjük. Mielőtt megsütnénk ne felejtsük el megsózni a húst!

  • Betyárpaprikás

    Hozzávalók 4 személyre: 1000 g birkahús, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 ek. Olaj vagy zsír, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, 1,5 dl száraz vörösbor, só.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kimagozott szeletekre vágott õszibarack, 2 gerezdekre bontott narancs, 25 dkg kockára vágott friss ananász, 17,5 dkg mag nélküli szõlõ, 2,5 dkg brazil dió durvára darálva, 1 narancs leve.

  • Milánói makaróni egyszerûen

    Tegyük fel a tésztát fõni, közben készítsül el a szósz. Elõször daráljuk le a párizsit, ezt célszerû húsdarálóval.

loading...