2025.11.08. - Zsombor

Hagyma töltve

A vöröshagymákat héjastul mossa meg. Mindkét végén, gyökerénél és a száránál is tisztítsa meg, majd vágja le a hagyma felsõ egyharmadát. Szedje ki a hagyma belsejét úgy, hogy egy centiméternyi rész maradjon körbe-körbe.
Ezután készítse el a tölteléket. Tetszés szerinti zöldséget és a hagyma kiszedett belsejét apróra vágva keverje össze az elozoleg már felvert tojással. Tetszés szerint fuszerezze, és a masszát töltse vissza a kibelezett hagymákba.

Állítsa õket alufóliával vagy zsírpapírral kibélelt sütõbe, tegye melléjük a hagymakalapokat is. A töltött hagymák tetejét szórja meg reszelt sajttal. Mintegy húsz perc alatt meleg sütõben el is készül. Amikor tálalja, akkor a hagymakalapot helyezze vissza a töltött hagymákra.

Jó étvágyat!