rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hagyma töltve

  • Share on Tumblr

    A vöröshagymákat héjastul mossa meg. Mindkét végén, gyökerénél és a száránál is tisztítsa meg, majd vágja le a hagyma felsõ egyharmadát. Szedje ki a hagyma belsejét úgy, hogy egy centiméternyi rész maradjon körbe-körbe.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ezután készítse el a tölteléket. Tetszés szerinti zöldséget és a hagyma kiszedett belsejét apróra vágva keverje össze az elozoleg már felvert tojással. Tetszés szerint fuszerezze, és a masszát töltse vissza a kibelezett hagymákba.

    Állítsa õket alufóliával vagy zsírpapírral kibélelt sütõbe, tegye melléjük a hagymakalapokat is. A töltött hagymák tetejét szórja meg reszelt sajttal. Mintegy húsz perc alatt meleg sütõben el is készül. Amikor tálalja, akkor a hagymakalapot helyezze vissza a töltött hagymákra.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 4 darab tojés, 2 evõkanál tejfel, 5 deka porcukor, só és meggybefõtt.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vízbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több cukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Tõkehalszeletek bazsalikomos fokhagyma-mártással

    Hozzávalók 4 adaghoz: 45 dkg tõkehalszelet, 2 kávéskanál olívaolaj, 2 kávéskanál frissen facsart citromlé, 5 dkg friss bazsalikom.

  • Riói jegeskávé

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

  • Angolos kolbászkák

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt, darált marhafelsál, 2 fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, õrölt fehérbors, 1 evõkanál mustár, curry, olaj.

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliás cukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.

  • Kínai kel

    Hozzávalók:

    1 közepes méretû kínai kel, 10 közepes gombafej, 1 fokhagyma, 1 kisebb gyömbérgyökér, 2 csípõs zöldpaprika, 1 evõkanál almaecet, 1 evõkanál szójamártás, 2 evõkanál olívaolaj, 10 dkg csíkokra vágott sonka

  • Rakott kel

    1 nagy fej kelkáposztát leveleire szedve, vagy ugyan úgy szeletelve, mintha fõzeléket készítnél sós vízben puhára fõzni.

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk.

  • Hollandi mártás

    A hollandi mártás tejszínbõl, tojássárgájából és vajból készített mártás. A hollandi mártás többféle mártás alapja lehet. Önálló mártásként is felszolgálhatjuk.

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek õrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erõs paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

  • Zöldséges fasírt

    Zöldséges fasírtA darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne. Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe.

  • Rácz ponty

    Hozzávalók:

    800 g pontyfilé, 100 g burgonya, 200 g füstölt szalonna, 300 g zöldpaprika, 150 g paradicsom, 150 g vöröshagyma, 80 g zsír, 20 g liszt, 12 g füszerpaprika, 2 dl tejföl, só, petrezselyemzöld

  • Bevert tojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Sajtos csirkemell

    A csirkemelleket kicsontozzuk és mindegyiket pirospaprikás, füszerezett lisztbe forgatjuk.

  • Csirke dióval

    Hozzávalók: 2 filézett csirkemell, 4 dl tejszín, 10 dkg darált dió, 1-2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 1 ek. ketchup, só, bors.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, sö,1 csokor metélõhagyma (snidling).

  • Körözöttes sajttorta

    Hozzávalók: 60 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g fûszerpaprika, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 1 dkg só, 1 késhegynyi õrölt kömény, 35 trappista sajt, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 csomag ropi.

  • Olaszos tészta

    Hozzávalók:

    Kockázott baconszalonna, friss csiperke gomba, 3-féle sajt -ebbõl egy füstölt legyen, oregánó, szerecsendió, bazsalikom, fõzõtejszín, szarvacska tészta

  • Õszi zöldségpörkölt

    Hozzávalók: 1 db 1kg-os tömött karfiol, 1 üveg konzerv zöldbab sós lében (kb. 8dl-es üveg), 1 nagyobb fej hagyma, 2 bögre hagyományos tejföl zsír, törtpaprika, só, bors ízlés szerint.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...