2025.11.07. - Rezsõ

Kókuszos habcsók

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg kókuszreszelék, 3 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg ét-tortabevonó.
Meleg vízfürdõbe állított üstben verje kemény habbá a fehérjéket a citromlével és az apránként hozzáadott cukorral. Ezután óvatosan forgassa bele a habba a kókuszreszeléket és a keményítõt is.

Bélelje ki sütõpapírral a sütõlapokat, és habzsákból nyomjon rá kis halmokat. 140-150 fokra elõmelegített sütõben, kitámasztott sütõajtónál süsse 15 percig, majd hagyja még legalább 2 és fél órát vagy akár egy egész éjszakát a habcsókokat a kikapcsolt sütõben száradni.

A kiszedett habcsókokat rakja sûrûn egy más mellé a rácsra, majd sütõpapírból formált tölcséreken át díszítse a felolvasztott csokoládéból nyomott vékony csíkokkal. Hagyja teljesen megszáradni. Selyempapírral rétegezve, papírdobozban nagyon sokáig eláll.

Jó étvágyat!