rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Banános kenyér

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 13 dkg margarin, 2 tojás, 1 narancs héja és a fél narancs leve, 15 cukor (fele barna, fele fehér), 2 érett banán, 10 dkg pirított és darabolt dió, 10 dkg apróra vágott keserû csokoládé, 1 csipet só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A margarint a sóval, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a narancs levét és héját, majd belekeverjük a sütõporos - szódabikarbónás lisztet. Végül a diót, darabolt csokit és megtört banánt. Kivajazott, lisztezett hosszúkás formába öntve, elõmelegített 180 fokos sütõben, 55 percet sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fehércsokis raclette

    Hozzávalók: 1 tábla (10 dkg) fehér csoki, 2+2 dkg vaj, fél dl rum, 8 babapiskóta, 1 ek mazsola, 1 ek pörkölt mandula.

  • Habos citromos süti

    Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.

  • Olasz zöldbab leves

    Hozzávalók:

    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - 1 sárgarépa
    - 1 szál petrezselyemgyökér
    - 0,5 zeller
    - 3 paradicsom
    - 5 dkg kelkáposzta
    - 10 dkg zöldbab
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 kis csokor bazsalikom
    - 5 dkg rövid csõtészta
    - só, fehér bors
    - 10 dkg reszelt parmezán

  • Hússaláta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés szûzpecsenye
    - 1 db narancs leve
    - 1 db citrom leve
    - 2 ek olaj
    - 2 ek szójaszósz
    - 2 ek koriander
    - 1 ek zöldborsó
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek csípõs pirospaprika
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 12 db mentalevél
    - 40 dkg fejes saláta
    - 4 ek olaj
    - 4 ek balzsamecet
    - 1 ek méz
    - 1 csipet só

  • Belga rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt, 10 dkg vaj, só.

  • Csokoládés eper-parfé

    Hozzávalók: 25 dkg csokoládéfagylalt, 25 dkg csokoládé tejszínkrém, 23 dkg eperfagylalt, 23 dkg eper tejszínkrém, 5 dkg gyümölcsdísz.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Ínyenc burgonyasaláta

    Hozzávalók: 2 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 10 vékony szelet császárszalonna (1-2 szelet kell belõle a díszítéshez), 4 evõkanál étolaj, 6 evõkanál 10 %-os ecet, 2 teáskanál erõleves, 4 evõkanál mustár, só, bors, cukor, 1 fej saláta.

  • Görög rizses tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 liter tyúkleves (leveskockából), só, 10 dkg rizs, 1 evõkanál keményítõ, 1 dl tej, 3 tojássárgája, 1 teáskanál vágott petrezselyem, 1 citrom leve;

  • Paprikáscsibével töltött palacsinta

    Elkészítünk egy nagyobb csibét paprikásnak, jó tejfelesen. A csirke húsát a csontokról leszedjük, késsel vagy húsvágóval apróra összevagdaljuk.

  • Ananász leves

    Ananász levesAz ananászt megpucoljuk, összedaraboljuk, (ha pedig konzerv ananászból készítjük, akkor levével együtt mehet az edénybe). Kevés vizet rakunk az edénybe és a kockára vágott ananászt beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 5 percig főzzük, (nem kell túl sokáig, mert akkor nagyon szétfő az ananász), majd a tejszínbe belerakjuk a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyasztható, évszaktól és ízléstől függően.

  • Tojáslikõrös húsvétitorta

    Hozzávalók: 12 szelethez, 100 g liszt, 50 g margarin, 3 ek. cukor, 1 tojássárgája, 1 db kész sárga piskótatorta;

    A töltelékhez: 350 ml tejszín, 1 cs. habfixálópor, 80 ml tojáslikõr, 12 lap zselatin, 1000 g rebarbara,75 g cukor, 250 g túró, 1 cs. tortazselé, 3 ek. aprított pisztácia;

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Rafaello

    A vizet a cukorral sziruppá fõzzük, majd belekeverjük a Ramat. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hûlni hagyjuk. (Ideális elõzõ nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihûlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe bele teszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Elkészítés után kis idõre újra hûtõbe tesszük.

  • Sárgaborsó leves

    Sárgaborsó levesA borsót megmossuk, néhány órára beáztatjuk,(de lehet hagyni egy egész éjszakára is, annál gyorsabban megfő) majd tiszta vízben feltesszük főni. Amikor forr, leszedjük a habját. A hagymát megtisztítjuk. A borsót az egész hagymával, a babérlevéllel, a leveskockával megfőzzük (vigyázva, hogy a borsó ne főjön szét). A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a forró olajon megfuttatjuk. Ha kész a borsó, kidobjuk a hagymát, beletesszük a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát, erős paprikát. Összeforraljuk, hogy a kolbász íze-színe kioldódjon.

  • Palacsinta vaníliás krémmel

    A töltelékhez: 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál cukor, 3 dl tej, ízlés szerint vanília.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Carolans

    Hozzávalók: 6 tojás sárga, 30 dkg porcukor, 4 dl tejszin, 2 dl rum, 3 dl forralt, majd lehûtött tej,
    3 evõkanál nutella krém, 3 dl vodka.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a megvagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta, a paradicsompürét beletesszük, és vízzel felengedve a húsleveskockát beledobjuk. Ha már elolvadt, a kockákra vágott burgonyát, az ugyancsak kockákra vágott paprikát belerakjuk, és ha a szalonna nem volt elég sós, utánasózzuk. Lassú tûzön megfõzzük, majd rövid lére sütve, a tetejét metélõhagymával sûrûn meghintve tálaljuk.

  • Barackos túrótorta

    Barackos túrótortaA darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá gyúrjuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Közben elkészítjük a krémet, míg a hűtőbe dermed az alapunk. A sajtkrémet, a túrót, a cukrot a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük és a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, és ezt is belekeverjük a sajt- és túrókrémünkbe. Kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet és visszatesszük a hűtőbe.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...