rss
  • Csirke gyorsan egyszerûen

  • Share on Tumblr

    Hozzávalok: 1kg csirkemellfile, 1 tasak francia hagymalevespor, min. 5dl tejszin.

    A csirkemellfilet rakjuk kivajazott tálba, szórjuk meg a levesporral és öntsük rá a tejszint. Esetleg bolonditható egy kis fehérborral. Mindezt lefedni és így kb. 50percig 1 órat sütjük. Ha kész levesszük a fedõt es meg öt percet piritjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Currys csirke

    A kicsontozott, lebôrözött csirkemellet vágd ujjnyi vastag csíkokra, szórd meg fehérborssal, sóval és curryvel. Negyed óra pihentetés után a húst kevés forró olajon pirítsd. Amikor már kicsit megfehéredett (a pirítástól), önts alá 1,5 dl vizet, és a csirkét fedõ alatt párold puhára.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Zellerleves pirított zsemlekockával

    Hozzávalók: 30 dkg zeller, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 zsemle, zellerzöld, õrölt bors, só;

  • Vajas krumplis pogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 20 dkg áttört fõtt burgonya, 1 sütõpor, 1 kk só, fél dl tejföl, 1 tojás.

  • Szilvás piskóta

    Hozzávalók: 30 dkg szilva, 6 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütõpor, 8 dl tej, 8 dkg vaj, só.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Citromos - narancsos tea

    Hozzávalók: 7,5 dl erõs tea, 2 evõkanál cukor, 1 dl narancslé, 5 cl citromlé, 1 evõkanál narancs reszelt héja.

  • Tejfölös omlett

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 evõkanál tejföl, 1 dkg porcukor, 3 dkg liszt, csipetnyi só, gyümölcslekvár.

  • Isteni Baklava

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg dió, 2 tojás, 20 dkg cukor, 1 citrom héja, 1 rúd vanília, 2 ek. olaj, só.

  • Sajttal töltött fasírtgolyók

    Sajttal töltött fasírtgolyókA húst megdaráljuk, a zsömléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsömlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

  • Cukorborsó fagyasztva

    A cukorborsót megtisztitjuk, és 5-6 percig fõzzük.Ha levesnek szánjuk, akkor 4-5 bébisárgarépával együtt fõzzük.

  • Orosz céklasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg cékla, 2 alma, 5 dkg dióbél, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor, citromlé, 6 dkg majonéz, kapor.

  • Gombás bélszínszelet

    Hozzávalók: 4 szelet bélszín, 1 fej hagyma, 2,5 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 ek. vaj, fél citrom leve, só, bors, 25 dkg gomba, liszt, vaj, 0,5 l erõleves, fél pohár bor.

  • Gyümölcsös túrópiskóta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - egy maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula
    - 25 dkg eper
    - 3-4 evõkanál eperszörp

    A krémhez:

    - 25 dkg eper
    - 25 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 dl tej
    - 20 dkg Rama

    A tésztához:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 28 dkg kristálycukor
    - 6 dkg vaníliás pudingpor
    - 7 darab tojás

  • Zöldfûszeres mártás

    Hozzávalók: 1/2 csésze (1,25 dl) sózott vaj, 1/2 citrom leve, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 2 evõkanál apróra vágott zöldfûszer (metélõhagyma, tárkony, petrezselyem, stb.)

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

  • Sajtos kiflik

    Sajtos kiflikA liszthez adjuk a lágy margarint, beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és 30 percig letakarva pihentetjük langyos helyen, letakarva. A tésztát 8 db egyforma gombócra szétszedjük, azokból kis kerek formákat nyújtunk, és késsel 8 cikkre vágjuk. A kis cikkeket feltekerjük, és a végét behajtjuk úgy, hogy kifliformákat kapjunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

  • Fõtt füstölt csülök

    Hozzávalók: 1 db 1,20 kg-os csülök, 10 dkg vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors.

  • Baconbe tekert csirkemell

    Baconbe tekert csirkemellA csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd fokhagyma péppel megkenjük. A bekent húsokat betekerjük a bacon szalonnába. A sütőzacskóba beletesszük a zöldséget (nem kell sózni), majd ráfektetjük a húsokat. Egy evőkanálnyi vizet öntünk a zacskóba,majd lezárjuk. Pár helyen hústűvel megszurkáljuk a zacskót, hogy jobban levegőzzön és ropogósra süljön. Sütőben körülbelül 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Ha a hús elkészült tálra tesszük a zöldséget, ráhelyezzük a megsült csirkemelleket, petrezselyem zölddel díszíthetjük és tálaljuk.