2024.04.24. - György

Rizsfelfújt paprikával

Hozzávalók: 220 g rizs, 2 ek olaj, 1/2 l csirkehúsleves, só, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 2 fokhagymagerezd, 125 g mozzarella, 1 kukoricakonzerv, vaj, 3 ek reszelt ementáli.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rizst átmpssuk és lecsepegtetjük, olajon megpirítjuk és felöntjük levessel, megsózzuk és 15-20 percig fõzzük. A hagymát, paprikát kockára vágjuk és összekeverjük. A mozzarellát is felkockázzuk. A hõálló tálat kikenjük vajjal és beleöntjük a rizs felét. Rászórjuk a hagyma-paprika keveréket, mozzarellát, kukoricát és befedjük a maradék rizzsel. Megszárjuk vajdarabkákkal és reszelt sajttal, 30-40 percig pirosra sütjük 200 fokos sütõben. Lehet bele chillit is szórni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!