rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Aszalt sárgabarackos brownie

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 11,5 dkg fehércsokoládé, 7,5 dkg vaj vagy sütõmargarin, 10 dkg barna cukor, 2 tojás, 1/4 teáskanál vaníliaaroma, 8,5 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál só, 16 dkg aszalt sárgabarack, 2 dkg mandula, 2,5 dkg kókuszreszelék.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy edényben olvasszuk meg a fehércsokoládét és a vajat, kevergessük, amíg a csoki teljesen elolvad. A tûzrõl levéve keverjük bele a barna cukrot, a tojást és a vaníliaaromát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütõport és a sót. Keverjük bele a megolvasztott csokiba.

    Keverjük össze az aszalt sárgabarackot, mandulát, kókuszreszeléket, és a felét keverjük bele a tésztába. Öntsük bele a tésztát egy kivajazott, 23 cm-es, négyszögletû tepsibe. A maradék sárgabarack/mandula/kókusz keveréket szórjuk a tetejére. 170 fokos, elõmelegített sütõben 25 percig süssük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 2 csésze lencse, 2 1/2 liter víz, 2 fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 2 evõkanál liszt, 2 szál sárgarépa, só, bors, 1 babérlevél, l szál kóser kolbász.

  • Virslis kiflik

    Virslis kiflikAz élesztőt egy kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatom. A virsli kivételével a többi hozzávalót összegyúrom, és ha jó az élesztő azt is beledolgozom. Közepes keménységűnek kell lenni a tésztának. Langyos helyen addig kelesztem, amíg a duplájára nem nő. A virsliket félbe vágom. Ha megkelt a tészta elfelezem, és kinyújtom 5 mm vastagra, és kb. 20 cm szélesre. 20 csíkot vágok belőle és beletekerem a húsz fél virslit. Sütőpapíros tepsibe teszem, lekenem a tetejét tojással, és megszórom sajttal és szezámmaggal. Kelesztem még 15 percet és megsütöm.

  • Fûszeres pecsenye krumplitortával

    Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott rövidkaraj, 2 evõkanál olívaolaj vagy 5 dkg vaj, só, frissen õrölt bors, 2 teáskanál paprika, 2 teáskanál köménymag, 1 evõkanál liszt, 5 dl húslé leveskockából.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Paprikás sörlepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 1-1,5 dl joghurt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só;

  • Palacsinta

    Hozzávalók:

    12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütõport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Mák parfé

    Hozzávalók: 1000 ml tejszín, 30g margarin, 1 db citrom és lime, 100 g cukor, 100 g darált mák, 4 db tojás, vaníliás cukor - ízlés szerint, 30 g vaj. Mártáshoz: 150 g meggy, 50 ml konyak, 180 g meggylekvár, 1 evõkanál méz, fahéj. Díszítéshez: gyümölcsök.

  • Eperhab

    Ugyan még nincs itt az eper szezonja, de külföldi epret most is vásárolhatunk a szupermarketekben. Ezek ugyan nem annyira ízesek, mint az itthoni, de eperhabnak kiváló.

  • Aratókáposzta

    Hozzávalók: fél kg édes v. Savanyúkáposzta (mindegyikbõl finom), paprika, paradicsom, vöröshagyma, kolbász, krumpli.

  • Csirkesaláta

    A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára.

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók: egy doboz tonhalkonzerv, aprított tonhalból, olajban; kifõzni való tészta – persze nem kell bele az egész, késõbb is meg tudod fõzni, ami még a zacskóban marad; 1 citrom; fûszerek; olaj, só.

  • Hagymás káposzta

    Hozzávalók: 1/2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1/4 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.

  • Zöldbabos csirkesaláta

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 40 dkg morzsolt fõtt kukorica, 40 dkg zöldbab, 1 csomó zöldhagyma, 1 csomó retek, 2 dl kefír, só, grillfûszer, 1 ek mustár, 1 ek citromlé, csipetnyi cukor.

  • Angol vagdalt

    40 dkg darált sertéshúsból tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 2 tojással, reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal vagdalt masszát készítünk.

  • Török joghurtos birkanyárs

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Túró-szõlõ torta

    A tészta anyagait annyi tejföllel gyúrja össze, hogy rugalmasan puha tésztát kapjon. Tegye hûvös helyre, és egy óráig pihentesse, majd nyomkodja egy kb. 25 cm-es kivajazott tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. 200 °C-os sütõben süsse aranysárgára.

  • Tengeri varangy (ördöghal) nyárson

    Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors;

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Bourbon Highball Cola

    Egy koktélospohárba sok jeget teszünk, hozzáadjuk a whiskeyt és a citromszeletet, majd felöntjük a colával.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...