Hozzávalók: marhahússzeletek, zsír vagy olaj, bor, víz, vagy sûrített paradicsom erõsen hígítva.
A húst hosszúkás, mintegy 8 cm hosszú, 4 cm széles darabokra vágjuk. Ezeket a csíkokat a következõképpen töltjük meg: Sertéssült és sült csirke, füstölt sonka és sonkaszalonna maradékait összedolgozzuk egy darabka fokhagymával és majoránnával, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ehhez jön azonos mennyiségû, tejbe áztatott fehér kenyér, egy-két tojássárgája, reszelt parmezán sajt.
A hússzeletekbe belegöngyöljük a tölteléket (cérnával átkötve vagy fogpiszkálóval átszúrva), majd lapos cseréptálba tesszük, ahol már várja a zsír vagy az olaj. A megpirított tekercsek nyakon öntendõk borral, majd ha ez elpárolgott, vizet, esetleg erõsen hígítva sûrített paradicsomot töltünk rájuk, így puhára párolódnak.
Jó étvágyat!