2024.05.06. - Ivett, Frida

Paella

Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét vágjuk kis darabokra, kockákra a sertéshúst, és az olajon nagy1ángon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát meg a fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szeletelt zöldpaprikát és tovább süssük tovább.

Mikor félig megpuhult megsózzuk, a tûzrõl levesszük, közékeverjük a pirospaprikát a rizst, és 6 dl forró vizet. Keverjük bele a zöldborsót, a karikákra vágott kolbászt, a sáfránnyal fûszerezzük és fedõ alatt kis lángon pároljuk. Mikor majdnem kész, beletesszük a rákot a kagylót és ha valamennyi belevaló megpuhult, a leszûrt konzerv articsókát. Ezzel már csak átmelegítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!