rss
  • Paradicsomos babsaláta

  • Share on Tumblr

    Az elõkészített babot fõzd meg sós vízben és szûrd le. A vöröshagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a felforrósított olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, végül öntsd fel 1,5 dl vízzel, keverd simára és ízesítsd borsikafûvel , kakukkfûvel, cukorral és sóval. Keverd hozzá a megfõtt babot és 1-2 órára tedd hûtõszekrénybe, hogy összeérjen.

    Hozzávalók:
    30 dkg tarka szárazbab
    15 dkg sûrített paradicsom
    2 evõkanál olaj
    2 evõkanál cukor
    2 fej vöröshagyma
    borsikafû
    kakukkfû


    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    2 csirkemell filé (bõr nélkül), kb. 5 dkg vaj/ margarin, ételízesítõ, 1 csokor petrus, fél citrom leve, 20 + 10 dkg reszelt sajt (lehet a maradék sajtokat felhasználni, csak füstöltet ne!), 1 egész tojás, 2-3 dl tejföl, pici mustár, só, bors

  • Kapros túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 1 dkg gríz, 2 tojás, 2 evõkanál apróra vágott kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Áfonya likõr

    Hozzávalók: 1 üveg áfonyalekvár, 8-10 dkg cukor, 0,75 liter vodka, 1,5 dl víz.

  • Madeiramártás

    Egy fej hagymát, öt darab mandulát és két-három gombafejet apróra vágunk, olajon vagy vajon megpirítjuk, leöntjük egy pohár madeiroborral, negyedóráig lassú tûzön fõzzük, végül megsózzuk, megborsozzuk.

  • Részeges marhagulyás római tálban

    Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 burgonya, 1 piros húsú paprika, 2 sárgarépa, 1 cikk zeller, 1 póréhagyma, 3 dl testes vörösbor, 7 dl húsleves (kockából), 4 evõkanál olaj, 1 kis doboz paradicsompüré, kevés cayenne bors, morzsolt kakukkfû, 20 szem fekete olívabogyó, néhány bazsalikomlevél, só, bors.

  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

  • Lencsefőzelék tükörtojással

    Lencsefőzelék tükörtojássalA lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: egy evõkanál zsiradék, 2 evõkanál liszt, 20 dkg kolbász, betétnek apró krumplis gombócok, egy kávéskanál pirospaprika, só, egy gerezd fokhagyma, tejföl, ecet (akkor készítsük, ha füstölt húst vagy sonkát fõztünk ki és megmaradt a leve).

  • Töltött májas tojások

    Hozzávalók: 250g kenõmájas, 10 db tojás, 1 nagy fej lilahagyma, zsemlemorzsa, liszt, 3 db tojás a panírozáshoz, majoranna, pici bors, csipet só.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt.

  • Sárgadinnye krémleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg érett, zamatos sárgadinnye
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gépsonka
    - 5 dl tej
    - diónyi vaj
    - kakukkfû
    - szerecsendió
    - õrölt bors
    - só

  • Tejszínes fokhagymakrémleves

    Hozzávalók: 1 nagy fej fokhagyma, 3 fej hagyma, 3 dl tejföl, 1,5 dl tejszín, 3 dl húsleves, 1 ek. liszt, 1-2 ek. olaj.

  • Badacsonyi mustos pecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 800g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, öröltbors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint.

  • Fehér vajmártás

    Hozzávalók: 5 dkg apróra vágott salottahagyma (apró hagyma), 1 teáskanál durvára õrölt bors, 1 1/2 dl borecet, 1 1/2 dl fehérbor, vagy hal alaplé, 15-20 dkg hideg vaj, 2 evõkanál tejszín, só, õrölt fehérbors;

  • Lágy csokis töltött keksz

    Hozzávalók 30 db kekszhez: 140 g vaj, 140 g porcukor, 2 tojás sárgája, 255 g finomliszt, 1/2 tasak sütõpor, 30 g cukrozatlan kakaópor, 30 g kis /ét-, tej- vagy fehér/ csokoládékocka, 1 db 4 es 1 db 5 cm-es tésztaszaggató.

  • Krumplifõzelék tejfölösen

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli
    - fél hagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - babérlevél
    - majoránna
    - ecet
    - liszt
    - 2 dl tejföl

  • Medvehagymás pesto

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

  • Stahl Judit - Gyors házias ételek

    Stahl Judit új szakácskönyvébõl kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan fõzni.

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab sós palacsinta, 5 keménytojás, 1 pohár tejföl, 2 dkg vaj, fél citrom leve, fél csomó metélõhagyma, 2 doboz kaviár, só, bors.

  • Török joghurtos birkanyárs

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.