rss
  • Mézes szilvakocsonya

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 1 dl vörösbor, 2,5 dkg zselatinpor, 0,3 dl édes likõr (ez el is maradhat), fél-fél mokkáskanál õrölt fahéj meg szegfûszeg, 5 evõkanál méz.

    A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egyharmadát (lehetõleg az érettebbeket) turmixoljuk, majd átszûrjük. A bort, a zselatinport, a likõrt meg a fûszereket hozzáadjuk, és kevergetve felfõzzük. Mindössze 1-2 percig forraljuk, amíg a zselatin teljesen elolvad benne.

    A tûzrõl lehúzva hagyjuk kihûlni. A maradék szilvát közepes darabokra vágjuk, és a mézzel együtt a még meleg zselatinos szilvapürébe keverjük. A desszertes gyûrût (vagy ha nincs ilyened, õzgerinc forma is tökéletes) hideg vízzel kiöblítjük, a szilvás masszát egyenletesen belesimítjuk, lefedjük, hûtõbe tesszük, megdermesztjük. Másnap a formából kiborítjuk, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Különleges édesség, és nagyon fincsi.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott mini palacsinta

    Hozzávalók: 8 palacsinta, lekvár, vaniliapuding (porból gyorsan elkészíthetõ), darált dió, csokiöntet (üveges, vagy porból készített is jó), vaj.

  • Csorba

    Hozzávalók:

    50 dkg bármilyen hús (birka, vagy sertés, vagy pulykamell), 1 nagyobb fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika, olaj, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, kisebb karalábé, pár darab burgonya, maréknyi zöldpaszuly (zöldbab), maréknyi zöldborsó, só, bors, csípõs paprika, vegeta ételízesítõ, fél csomag petrezselyemzöld

  • Házi mogyorókrém

    Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1 deci tej, 2 kanál feketekávé, 1 lap zselatin, 3 szem édesítõ, 1 deci tejszínhab.

  • Blonder Engel

    Egy koktélospoharat körülbelül egyharmadáig töltünk felvert tojással, hozzáadjuk a likõrt, megkeverjük, majd felöntjük a narancslével. A szervírozás elõtt újra megkeverjük.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Krémes fagylalt

    Hozzávalók:

    500 ml 2,8 %-os tej, 150 ml créme fraîche (hiányában 100 ml sûrû tejszín és 50 ml zsíros tejföl keveréke), 3 tojássárgája, 250 g kristálycukor, 35 g vaj

  • Stefánia rizs

    A répákat vágd apró kockákra és a finomra metélt petrezselyemmel párold meg vajon. A zöldborsót fõzd puhára, a tojást pedig keményre.

  • Banán-alma müzli

    Hozzávalók 10 dkg tönkölybúza, 1 citrom, 2 alma, 2 banán, szezám mag, 2 evõkanál méz, 4 kanál aprított mogyoró, 1 pohár tejszín.

  • Jeges tejeskávé

    Hozzávalók 4 személyre: 1 1/4 csésze/275 ml extra erõs kávé, 1 1/4 csésze/275 ml forró tej, cukor ízlés szerint. A díszítéshez: 4 evõkanál tejszín, kissé felkeverve.

  • Tavaszi túró

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

  • Brokkolikrém

    Hozzávalók: 750 gramm fagyasztott brokkoli, 1 csomag tejszínes tubusos krémsajt, fél pohár tejföl, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Fahéjas ribizli-zselé

    Hozzávalók kb. 90 dkg-hoz: 1,3 kg ribizli, 6 szem szegfûszeg, 5 cm-es fahéjdarab, vörösborecet.

  • Skót fasírt

    A fasírtmasszához: 60 dkg darált lapocka, 1 kis fej hagyma, 1 zsemle, 1 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 mk õrölt bors, 2 kk só, 2 ek vágott zöldpetrezselyem.
    8 keménytojás, olaj a kisütéshez.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél. A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Hagymásszelet

    Hozzávalók: 8-10 szelet marhahús(comb), 2-3 fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika (ízlés szerint), õrölt bors(ízlés szerint), só, 1 nagyobb paradicsom, 2-3 db. paprika, zsír v.olaj.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Hagymás, ecetes gombasaláta

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 30 dkg csiperkegomba, vagy egy üveg gombakonzerv, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta.

  • Tatárbifsztek

    Hozzávalók:

    1 kg marha vesepecsenye, vagy gömbölyû felsál, 4 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1,1/2 dkg só, 1 dkg õrölt bors, 2 dkg szép pirospaprika (õrölt), pici erõs paprika ízlés szerint, 8 dkg vaj, egy kis tubus mustár, 3 evõkanál ketchup, 1 ek. worcestershire (ejtsd vuszter) szósz, 6-7 tojássárgája (elhagyható), 1,5-2 dl. étolaj

  • Dióval töltött csuka

    Hozzávalók: 1 konyhakész csuka (kb. 1 kg), 2 briós, 2 tojás, só, õrölt fehér bors, 15 dkg dió, 3-4 evõkanál olaj.

  • Babfõzelék zsemlegombóccal

    Az elõzõ este beáztatott babot fokhagymával, babérlevéllel, Vegetával puhára fõzzük, magyaros rántással berántjuk. Kicsit hígabbra készítjük, mint általában.