rss
  • Csokis mandulás muffin

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 pohár natúr kefir, 30 dkg cukor, 40 dkg liszt, 1,8 dl olaj, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé/ét/, 3 evõkanál lekvár/barack/, 3-4 dkg szeletelt mandula. /32 db lesz belõle/.

    A folyékony hozzávalókat jól elkeverjük, hozzá dolgozzuk a cukrot,vaníliás cukrot,a sütõporral elkevert lisztet, majd az apróra felvágott csokoládét. A kapszulákkal kirakott muffin formába kanalazzuk, tetejét megszórjuk mandulával és elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kelkáposzta
    - pár szem krumpli
    - 20 dkg virsli
    - 2 dl tejföl
    - 1 kicsi vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - leveskocka
    - ételízesítő
    - kevés liszt

  • Spanyol kulinária

    Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt.

    A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az ország konyhájára: a paella és a tintahal, a vörösbor és a sangría annyira elterjedt a spanyol konyha specialitásaként, hogy alig hagy helyet új felfedezéseknek. Ennek a könyvnek az a célja, hogy "étvágyat" csináljon az olvasónak Spanyolország sokféleségéhez, tájainak, kultúrájának és konyhájának számtalan apró összetevõjéhez.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Currys lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, fél zacskó sütõpor, 1 teáskanál só, ugyanennyi curry-por, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 2 dl víz, 2 evõkanál olaj.

  • Disznótoros töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg kolbászhús, 25 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 2 hagyma, (18 - 20 savanyított káposztalevél), 2 babérlevél, 15 - 20 szem egészbors, 1 + 1 ek zsír, 1 ek liszt, 2 kk só, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl.

  • Krémes palacsinta

    Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint porcukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 dl kefir, 1 tojás, 1 mokkáskanál só, a tuzálló tálhoz kevés vaj, 8 db, szokásos módon megsütött, töltetlen palacsinta;

  • Pulykamell fokhagymás paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell filé, só, õrölt bors, pár szál friss kakukkfû, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál oregano, 4 dl húsleves (lehet leveskockából is), 2 csapott evõkanál liszt, 1 evõkanál vaj.

  • Almás vöröskáposzta

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.

  • Fogas molnárné módra

    Hozzávalók: 1 szép fogas, 10 dkg vaj, olaj, 1 kg burgonya, só, fokhagymasó, petrezselyemzöld.

  • Húsvéti tojáskenyér

    Hozzávalók: 1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Tartármártás

    Végy két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt, néhány csepp citromlevet, õrölt fehérborsot, sót.

  • Káposztás krumplileves

    Káposztás krumplilevesA leveskockákból 1,8 liter víz hozzáadásával erőlevest készítünk. A burgonyát megtisztítjuk és az erőleveshez adjuk. A forrástól számított 10-15 percig együtt forraljuk.Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztát, a felkarikázott kolbászt zöldpaprikát, zúzott fokhagymát és a póréhagymát. Hasonlóképpen hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott zöldségeket és a zeller szeletet egyben. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Újra forraljuk, s kb. 10-15 percig lassú tűzön készre főzzük.

  • Sajtos bundás kenyér reggelire

    Hozzávalók 4 személy részére : 8 szelet szikkadt kenyér héj nélkül, 3 db felvert tojás, 100 ml tej, só, bors, ételízesíto, 250 ml étolaj, 50 g reszelt sajt.

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 db tojás, 5 dl tej, 30 dkg búzadara, citromhéj, só.

  • Parmezán kosárkák

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt parmezán.

  • Hagymás-savanykás babsaláta

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 3 fej hagyma, 2 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 1 tk almaecet, 1 tk citromlé, vegeta.

  • Riói jegeskávé

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

  • Tormás mártás

    Hozzávalók:

    - 10 dkg vaj
    - 2 ek finomliszt
    - 5 dl tejszín
    - só
    - 1 kis üveges torma
    - kevés cukor
    - 1 ek citromlé

  • Csikóstokány üvegben

    Hozzávalók: 1 kg bárányhús, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk pirospaprika, só, 3 kk törött bors, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél dl olaj.