2025.11.05. - Imre

Madártej szelet

Hozzávalók: 8tojás, 12 evõkanál cukor, 13 evõkanál liszt, 2 cs vanília cukor, 4 dl tej, 18 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütõpor, 4 dl tejszín, 2 cs habfixáló.
Elkészítés: 8 tojásfehérjét 8 evõkanál cukorral kemény habbá verjük, 8 evõkanál lisztben elkeverjük a sütõport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.

Krém: 8 tojássárgáját 4 evõkanál cukrot 5 evõkanál lisztet 2 cs vanília cukrot 4 dl tejben elkeverjük, és sûrûre fõzzük, kihûtjük. A vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, és a kihûlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk. Tetejére a 4 dl tejszínbõl, és a habfixálóból kemény habot verünk, és rákenjük a krémre, erre csoki reszeléket szórunk.

Jó étvágyat!