rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gesztenyés húsleves

  • Share on Tumblr

    Gesztenyét ettünk már sülve, valamint püréként is és most itt a lehetõség, hogy megkostóljuk húslevesként is.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:
    60 dkg.pulykafelsõcomb-filé, 1 csomó leveszöldség, 1 vöröshagyma, 1 kiskanál ételízesítõ, egész fekete bors, 1 kiskanál õrölt szerecsendió-virág (hogy honnan veszem? nem tudom!) 25 dkg. gesztenyemassza, 2,5 dl száraz vörösbor, 1-1 mokkáskanál só, és édes-nemes pirospaprika, 2 evõkanál paradicsompüré, 4-5 dkg. margarin, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem.

    Elkészítése:
    A pulykahúsból bezöldségelve és megfûszerezve a szokásos módon erõs húslevest fõzünk. Ha kész finom szûrõn átszûrjük. A puha húst kis kockákra vágjuk. A fõtt zöldségeket és a gesztenyemasszát pedig szitán áttörjük, vagy merülõmixerrel pépesítjük, majd a levessel felengedjük, és a húskockákat belerakjuk. A vörösbort a sóval, a pirospaprikával, és a paradicsompürével elkeverjük, a levest ezzel ízesítjük és fölforraljuk. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük és óvatosan a tûzrõl lehúzott levesbe csurgatjuk. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel szórjuk meg.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsos-besameles rakott tojás 4 személyre

    Hozzávalók: 8 kemény tojás, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 5 dl besamel, diónyi vaj, petrezselyem, zsemlemorzsa, õrölt szerecsendió, õrölt bors, só;

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 4 darab tojés, 2 evõkanál tejfel, 5 deka porcukor, só és meggybefõtt.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Epres pezsgõ puncs

    A frissen elkészített és lehûtött gyümölcsteához adjuk hozzá az édes pezsgõt, ananászlevet és jól keverjük össze. A félbevágott epreket tegyük az italba és a jégkockák hozzáadása után a poharat, narancs szeletekkel díszítjük.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 evõkanál rizs, 5 bögre forró víz, 1 nagy hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa (paszternák), 1 babérlevél, só, késhegynyi fehér bors, 2 szegfûszeg, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 4 teáskanál vaj (margarin), 2 kis darab fahéj, 1 csapott evõkanál kukoricaliszt, 1 csésze tej, pirított zsemle vagy kenyérdarabkák.

  • Palacsinta tészta

    A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sûrûségû, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyõben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát.

  • Sárgadinnyeleves hidegen

    Hozzávalók:

    1kg sárgadinnye, 10 dkg porcukor, 0,5 dl borpárlat, 1 dl édes fehérbor, 2 dl tejszín, 1 db citrom, só, szegfûszeg, egész fahéj, egész fehér bors

  • Ropogós cukkíni tejfölös hagymával

    Hozzávalók: 4 kis cukkíni, 2 db egész tojás, kevés szójaliszt vagy rizsliszt, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a hagymához: 2 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, bors;

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Lekváros pufi

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 10-12 dkg finomliszt, 2 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 db alma, 1 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, mokkáskanál sütõpor, kevés só és porcukor;

  • Csokoládés, narancsos márványtorta

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortához: 26 dkg liszt, 2 tojás, 24 dkg cukor, 12 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé, 2 dl tej, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 2 teáskanál vaníliakivonat, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só. A csokoládékrémhez: 10 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 35 dkg porcukor, 0,8 dl tej, 1 teáskanál vaníliakivonat, kandírozott narancshéj a díszítéshez.

  • Milánói rántott szelet

    Milánói rántott szeletA húst szeletekre vágjuk, és kissé kiverjük, sózzuk, majd tejbe áztatjuk. (Ezt ajánlatos még előző nap megcsinálni.) Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsit vastagabbra szelt gombát, pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, kevés ételízesítőt, ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, átkeverjük, ha szükséges, kevés vizet is adunk hozzá, pici cukorral beállítjuk az ízét, hogy ne legyen vad savanyú.

  • Pingui szelet

    Hozzávalók:

    Piskóta:
    1 csomag sütõpor
    3 dkg kakaó
    16 dkg liszt
    3 evõkanál víz
    15 dkg cukor
    6 db tojás
    csipet só
    pár csepp citromlé

    Krém:
    1 csomag zselatin
    5 dl tejszín
    vanília aroma

    Máz:
    10 dkg margarin
    1,5 dl tej
    35 dkg étcsoki

  • Keménymagos, vagy rántottleves

    Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.

  • Pikáns csirkemell

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg gomba, 10 dkg trappista sajt, majoránna, bors, Delikát, liszt, kevés olaj, paradicsompüré, rizs.

  • Zöldséges rakottas kolbásszal

    Hozzávalók: 1/2 doboz csemegekukorica, 1 nagy sárgarépa, 25 dkg brokkoli (mirelit is lehet), 25 dkg karfiol, 2,5 dl tej, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 doboz burgonyapürépor (4 adaghoz), 20 dkg fokhagymás kolbász, 5 dkg gouda sajt, reszelt szerecsendió, só, fehér bors, a forma kikenéséhez margarin.

  • Zeller saláta

    Egy kis cserép, vagy porcellán lábosba teszünk ecetet, olajat, kevés sót és cukrot s a tûzhelyre tesszük.

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy, 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.

  • Csokoládé csók

    Egynegyed kiló barna mandulát hosszúkásra vágunk, azután egynegyed kiló egész cukrot vízbe mártunk s a mandulával együtt, tûzön sárgára pirítunk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...