rss
  • Gesztenyés húsleves

  • Share on Tumblr

    Gesztenyét ettünk már sülve, valamint püréként is és most itt a lehetõség, hogy megkostóljuk húslevesként is.

    Hozzávalók:
    60 dkg.pulykafelsõcomb-filé, 1 csomó leveszöldség, 1 vöröshagyma, 1 kiskanál ételízesítõ, egész fekete bors, 1 kiskanál õrölt szerecsendió-virág (hogy honnan veszem? nem tudom!) 25 dkg. gesztenyemassza, 2,5 dl száraz vörösbor, 1-1 mokkáskanál só, és édes-nemes pirospaprika, 2 evõkanál paradicsompüré, 4-5 dkg. margarin, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem.

    Elkészítése:
    A pulykahúsból bezöldségelve és megfûszerezve a szokásos módon erõs húslevest fõzünk. Ha kész finom szûrõn átszûrjük. A puha húst kis kockákra vágjuk. A fõtt zöldségeket és a gesztenyemasszát pedig szitán áttörjük, vagy merülõmixerrel pépesítjük, majd a levessel felengedjük, és a húskockákat belerakjuk. A vörösbort a sóval, a pirospaprikával, és a paradicsompürével elkeverjük, a levest ezzel ízesítjük és fölforraljuk. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük és óvatosan a tûzrõl lehúzott levesbe csurgatjuk. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel szórjuk meg.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krumplitorta

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg étcsokoládé, tejszínhab.

  • Meggyes szarvacska

    Hozzávalók: 20 dkg szarvacskatészta, fél liter meggybefõtt vagy jó érett friss meggy, 4 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), a meggy édességétõl függõen cukor, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Dorozsmai ponty

    Hozzávalók: 1 kg halszelet, 2 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, liszt.

  • Omlós keksz (linzer)

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.

  • Adventre: töltött gránátalmák

    Hozzávalók: 4 db gránátalma, 4 evõkanál baracklekvár, 4 evõkanál mazsola, 4 evõkanál durvára vágott mandula, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej.

  • Francia zöldborsó

    Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfû virág, 2,5 dkg vaj, só, bors.

  • Burgonyás rántotta

    Hozzávalók: fél kg burgonya, zsír, 6 tojás, 2 evõkanál tejföl, só, bors, zöldpetrezselyem, saláta.

  • Erdélyi tokány

    Két kiló marhafelsált vagdaljunk egyenlõ, diónyi nagyságú darabokra. Egy lábasba tegyünk egy jó nagy kanál zsírt forrni, s ha elég forró lett, rakjuk bele a megmosott pecsenyét, sózzuk meg, majd fedjük be, és hagyjuk párolódni egy jó óráig.

  • Narancsos marhafelsál

    Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg cukor, 4 dkg paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl vörösbor, 1-2 szem narancs, szemes bors, kakukkfû.

  • Babos spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zsenge zöldbab, 1 cs. csombor, só, 350 g spagetti, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 150 ml tyúkhúsleves, 250 ml tejszín, 125 g frissen reszelt parmezán.

  • Sült hot dog

    Hozzávalók: 8 db stangli (egyenes kicsi kifli), 8 kicsi virsli, 1 evõkanál mustár, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só, 1 gerezd fokhagyma.

  • Túrógombóc

    Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 3 tojás, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, só.

  • Padlizsán saláta

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 db lilahagyma, 5 db paradicsom, 1 csomag retek, só, olaj/ ha lehet olíva/, ecet cukor, bazsalikom, 2 dl joghurt, saláta.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Szilvakrém leves

    Hozzávalók: 70 dkg szilva, fahéj, õrölt szegfûszeg, méz, 2 csomag vaníliás cukor, 2 dl fõzõtejszín.

  • Banánnal töltött piskótatallér

    Hozzávalók: 2 banán, lekvár, 20 dkg tortabevonó, 10 dkg kókuszreszelék, 2 cs. piskótatallér.

  • Rántott sonka

    A sonkát vágd félcentis szeletekre és azokat áztasd be tejbe fél-egy órára. (Ha kell, félidõben rakd át a húsok halmát, hogy a tej mindenhol jól érje a szeleteket.) Majd a sonkát csurgasd le, és szalvétával töröld szárazra. A szeleteket forgasd lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába, s bõ, forró zsiradékban süsd ki.

  • Tejfölgofri

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 pohár tejföl, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaniliáscukor, reszelt citromhéj, 1 csapott tk sütõpor.

  • Petrezselymes omlett

    Hozzávalók:

    8 tojás, 1 dl tej, 3 dkg szarvasgomba, 4 evõkanál reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej paradicsom, bors, só

  • Kukorica zsámiska

    Hozzávalók: 1kg kukoricadara, 4-5 liter víz, csipetnyi só, egy evõkanál cukor.