2024.05.14. - Bonifác

Tofus sajttorta

Hozzávalók: 2 zacskó (2x300 g) natúr tofu, 3 evõkanál olíva olaj, 1 kávéskanál tengeri só, 1/2 citrom leve, 1 dl szójatej, 1 kis pohár szójajoghurt ( elhagyható, helyette növényi tejszín 200 ml is lehet), 1/2 kaliforniai paprika piros, 1/2 kaliforniai paprika zöld, 1/2 csomag magkoktél (napraforgó, tökmag), 1 szál újhagyma, 3 kávéskanál agar- agar (növényi zselésítõ anyag), 1 dl víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tofut felkockázzuk, a zöldségeket apró kockákra vágjuk, a hagymát karikákra. A tofut a szójajoghurttal, a tejjel, citromlével, sóval, olíva olajjal a turmixgépben alaposan összeturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk.

A zöldségeket és a magkoktélt hozzákeverjük, ha szükséges még sózzuk. Az 1 dl vízhez hozzákeverjük a zselésítõ agar-agart és állandó keverés mellett felmelegítjük forrásig. Majd levesszük a tûzrõl tovább keverjük és hozzáöntjük a tofukrémhez. Jól összekeverjük. Egy tetszõleges formát, lehet torta forma, vagy sütõforma kibélelünk frissen tartó fóliával és beleöntjük a krémet, elsimítjük. Majd hûtõbe tesszük kb. 3-4 órára.

Majd egy tálba kiborítjuk és lehúzzuk róla a fóliát , és tetszõlegesen díszítjük friss zöldségekkel.
Szeletelhetõ, viszont hûtõben tároljuk!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!