2025.12.20. - Teofil

Grillezett tintahal

Hozzávalók: 600 g konyhakész tintahal, 4 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál citromlé, só, fekete bors.
A fokhagymát mosás után aprózzuk fel. A petrezselyemmel hasonlóan járjunk el, majd ha végeztünk összekeverhetjük a hagymával. A tintahalakat mosás után feldarabolhatjuk. A grillezõ rostélyát forrósítsuk fel, majd takarjuk le alufóliával. Az alufóliát kenjük meg olívaolajjal, és rakjuk rá a feldarabolt tintahalat. A grillen pirítsuk meg, ez kb 5 percig tart majd. A maradék olívaolajjal grillezés közben kenhetjük a tintahalat, és többször forgassuk is meg.

Ha már megbarnultak a tintahal darabkákat, levehetjük a grillrõl, és rakjuk õket a tányérokra. A tintahaldarabokat ízesítsük meg sóval és borssal. Öntsünk rá egy kis citromlevet mindegyik darabra, és fûszerezzük a fokhagyma-petrezselyem keverékkel. Köretként grillezhetünk hozzá egy kis burgonyát.

Jó étvágyat!