2025.10.31. - Farkas

Dióval töltött alma

Hány 4 személyre: 4 alma, 10 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 5 ek méz, õrölt fahéj, 3 ek narancsszörp, 2 dl tejszínhab, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek cukor, fél cs sütõpor.
A lisztet, vajat, 3 ek cukrot, tojást, sütõport összedolgozzuk, kinyújtjuk, és az almák átmérõjének megfelelõen köröket szaggatunk ki belõle, majd megsütjük õket.

A bort, szörpöt, cukrot, fahéjat összekeverjük. Az almák magházát jó mélyen eltávolítjuk, majd megpároljuk a boros lében, és megtöltjük a cukros, diós töltelékkel. A tejszínt, mézet az almákra kenjük, és habbal lefelé a tésztakarikákra helyezzük õket.

Jó étvágyat!