2024.03.29. - Auguszta

Francia hagymaleves

Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettõt aranybarnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csonlével.

Sóval, szerecsendióval, és borssal fûszerezzük, majd lassú tûzön puhára fõzzük. A kenyér héját levágjuk, a szeleteket átlósan kettévágjuk, a sajttal megszórjuk és megpirítjuk. A levest forrón leveses csészékbe töltjük, tetejükre egy kevés reszelt sajtot és friss petrezselymet szórunk. A sajtos kenyérszeleteket a csészealjra helyezzük és így tálaljuk a levest.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!