rss
  • Francia hagymaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

    loading...

    A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettõt aranybarnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csonlével.

    Sóval, szerecsendióval, és borssal fûszerezzük, majd lassú tûzön puhára fõzzük. A kenyér héját levágjuk, a szeleteket átlósan kettévágjuk, a sajttal megszórjuk és megpirítjuk. A levest forrón leveses csészékbe töltjük, tetejükre egy kevés reszelt sajtot és friss petrezselymet szórunk. A sajtos kenyérszeleteket a csészealjra helyezzük és így tálaljuk a levest.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös gombás gombóc

    Hozzávalók: 20-22 dkg liszt, 2 zsemle, 25 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, két-két és fél dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 késhegynyi törött bors, a tálaláshoz 2 dl tejföl.

  • Balatoni töltött sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szõlõ, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: 3-4 dl meggybefõtt, 1 dl konzerv trópusi gyümölcskoktél, narancs kockára vágva, 1 dl narancslé, 2 banán, 0,5 l tartós tejszín.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Bolgár joghurtleves

    Hozzávalók: 1 nagy uborka, 2 dl joghurt, 1 dl húsleves, só, bors, néhány szál kapor.

  • Parasztos tarhonya

    Hozzávalók:

    0,5 kg tarhonya, 60 dkg comb, 1 nagy fej vöröshagyma, étolaj, só, õrölt bors, ételízesítõ, paradicsomlé, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, 5 db közepes krumpli

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél. A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Paradicsomos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg paradicsom
    - 35 dkg szélesmetélt
    - 5 dkg parmezán
    - 4 evõkanál sûrített paradicsom
    - 3 dl tejszín
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 rúd krémsajt
    - 1 evõkanál oregánó
    - 1 evõkanál bazsalikom
    - só
    - bors

  • Aranyleves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 4 l víz, l hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1karalábé, 1 zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Padlizsánkrém

    A padlizsánt egészben megsütöm a gázlángra helyezett lángelosztó szitán, vagy egyenként a gázrózsán. Jó elõtte megszurkálni, mert néha érdekes dolgokat mûvel a héja alatt keletkezõ gõz, és ugyancsak jó sütés közben forgatni.

  • Mandulás tekercs

    Hozzávalók:

    - 1-2 evõkanál mandulaaroma
    - 2 evõkanál kakaópor
    - 1-2 evõkanálnyi rumaroma
    - 10-12 evõkanál forró tej, vagy kávé
    - 20 dkg cukor
    - 1 vaníliás cukor
    - 20 dkg margarin
    - 10-15 dkg darált mandula
    - 50 dkg darált keksz

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, l nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Hamuzsák

    Hozzávalók:

    64 darabhoz: olaj vaníliás porcukor A tésztához: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 8 tojássárgája 1 mokkáskanál só 1 sütõpor A töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 8 tojásfehérje

  • Svéd gombasaláta

    Hozzávalók: 75 dkg gomba, 1 dl olaj, 5 dkg hagyma, 1 citrom, 2 g paprika, kevés õrölt bors, 1 babérlevél, 1 g kakukkfû, 1 dkg paprikakrém, 5 dkg paradicsompüré, 1 dkg cukor, 2 dkg só.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

loading...